Schładzarko-Zamrażarki szokowe

Zamrażarki szokowe

Podstawą funkcjonowania każdego lokalu gastronomicznego jest gwarancja jakości serwowanych dań. Bez wątpienia w jej zapewnieniu pomóc może schładzarko zamrażarka szokowa, która nie tylko zadba o jakość i świeżość serwowanych artykułów żywieniowych, ale też o ich bezpieczeństwo.

Zalety szokówki gastronimicznej

Działanie szokówki gastronomicznej opiera się o metodę „szokową” zamrażania, dzięki której obniżenie temperatury produktu następuje w bardzo krótkim czasie. Taki proces zapewnia zachowanie smaku, koloru i aromatu potrawy, w minimalny sposób wpływa na utratę wagi dania, nie niszczy struktur wewnętrznych produktu, czyli zapobiega utracie wartości odżywczych oraz ogranicza rozwój bakterii i drobnoustrojów.

Szokówka sprawia, że praca staje się bardziej wydajna i opłacalna. Jej obsługa jest bardzo prosta. Wystarczy umieścić żywność w specjalnym pojemniku i wybrać temperaturę, do jakiej ma być schłodzona/ zamrożona. Należy pamiętać, że w czasie trwania procesu nie wolno otwierać chłodziarko-zamrażarki szokowej i dokładać kolejnych porcji, ponieważ działa ona w systemie zamkniętym i jego naruszenie mogłoby spowodować rozwój bakterii.

Zamrażarki szokowe służą nie tylko do mrożenia produktów, ale także dają możliwość ich przechowywania w optymalnej temperaturze. W zależności od modelu i producenta różnią się: wymiarami, pojemnością, czasem schładzania i temperaturą możliwą do osiągnięcia.

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania