Miksery spiralne do ciasta

Miksery spiralne do ciasta

Mikser spiralny do ciasta jest urządzeniem przeznaczonym do wyrabiania ciast, które mają ciężką konsystencję np. ciasta do pizzy. Dlatego wykorzystuje się go, żeby zapewnić doskonałą jakość produkcji w gastronomii zajmującej się serwowaniem pizzy, pierogów lub chleba.

Taki sprzęt ma zazwyczaj trójelementową, nieskomplikowaną budowę składającą się z dzieży, mieszadła (głowicy) i podstawy. Ta ostatnia zapewnia stabilność całego mechanizmu.

W zależności od typu miksera spiralnego do ciast dzieża i mieszadło mogą być wyjmowane lub nie i jako elementy mające bezpośredni kontakt z ciastem najczęściej wykonane są ze stali nierdzewnej. Natomiast obudowa mieszarki do ciasta może być z różnego rodzaju materiałów (stal, blacha emaliowana, aluminium).

Oferta mieszarek spiralnych do ciasta

Bogata oferta mikserów spiralnych do ciasta wynika głównie z odmiennej pojemności dzieży oraz różnorodności wykonania i wykończenia sprzętów. W związku z tym klient może dokonywać wyboru, kierując się nie tylko funkcjonalnością, jakiej oczekuje, ale także, biorąc pod uwagę odpowiednią dla niego estetykę.

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania