Szatkownice do gastronomii

Aktywne fitry

Szatkownica elektryczna, przemysłowa

Wbrew pozorom szatkownica gastronomiczna to bardzo ważny element wyposażenia każdej kuchni w lokalu gastronomicznym. W przypadku dużej restauracji w grę wchodzi także szatkownica elektryczna do warzyw, zwana też szatkownicą przemysłową, ponieważ szatkowanie ręczne takiej ilości warzyw w praktyce byłoby nie wykonalne.

Zastosowanie szatkownicy elektrycznej do warzyw

Szatkownica do warzyw gastronomiczna używana jest oczywiście do cięcia wszystkich warzyw, jakie są wykorzystywane w kuchennych restauracjach. Nie da się ukryć, że w lokalach gastronomicznych, w których przychodzi przygotować jedzenie dla kilkudziesięciu osób na raz trudno jest oczekiwać, że wszystkie warzywa będą cięte ręcznie przez kucharzy. Przede wszystkim trwało by mnóstwo czasu, a przygotowanie sałatek oraz przystawek do posiłków zapewne nie miałoby końca. Dlatego też posiadanie szatkownicy przemysłowej do warzyw wydaje się być tutaj koniecznością.

Zalety szatkownicy gastronomicznej do warzyw

Największym atutem posiadania szatkownicy elektrycznej jest to, że usprawnia i przyśpiesza ona pracę kucharzy w lokalu gastronomicznym. Poza tym warzywa poszatkowane przez szatkownicę przemysłową są o wiele bardziej dokładnie oraz równomiernie pokrojone, w rezultacie czego dania wyglądają smaczniej oraz bardziej atrakcyjnie. Elektryczna szatkownica do warzyw to idealne urządzenie do wyposażenia większych restauracji oraz barów sałatkowych.

Bardzo duży wybór profesjonalnych i dobrej jakości szatkownic elektrycznych do warzywa znajdziesz w atrakcyjnej cenie w sklepie GastroSalon.pl

Produkt dodany do porównania