Zmywalnia

Aktywne fitry

Zmywalnia gastronomiczna

Zmywalnia to przestrzeń, która jest bardzo istotna w każdym zapleczu gastronomicznym. Jej prawidłowe funkcjonowanie usprawnia prace zespołu i ma wpływ na ogólne działanie baru czy restauracji.

 [long_desc]

Wyposażenie zmywalni

Podstawowym elementem wyposażenia są zmywarki gastronomiczne. Ich rozmiar, wydajność i zaawansowanie technologiczne oddziałują na cały lokal. Dzięki nim naczynia spełniają standardy czystości i połysku. W zależności od zapotrzebowania można zdecydować się na zmywarkę większą lub mniejszą, a przede wszystkim taką, która miałaby specjalne programy spełniające wymagania konkretnego typu restauracji. Przy zakupie urządzenia myjącego warto pomyśleć od razu o odpowiedniej podstawie do zmywarki, która pozwoli na lepsze wykorzystanie miejsca (większość modeli pozwala na umieszczanie w nich koszy do zmywarek) i usprawnienie pracy zmywarki (szczególnie, gdy nie jest ona wyposażona w pompę odpływową).

Inny istotny w zmywalni gastronomicznej sprzęt, choć nie niezbędny, to wyparzarka do naczyń. Niektóre osoby twierdzą, że może ona nawet zastąpić zmywarkę przemysłową, lecz to nieprawda. Bez wątpienia jednak wyparzarka podnosi poziom higieny i czystości naczyń, więc jej posiadanie jest wskazane. W przypadku dużych restauracji powinno mieć się zarówno zmywarkę, jak i wyparzarkę (dwa urządzenia), natomiast w mniejszych lokalach świetnie sprawdzi się zmywarko-wyparzarka (jedno urządzenie).

W podniesieniu jakości usług całego lokalu pomoże również zaopatrzenie zmywalni w zmiękczacze do wody, które poprzez zmiękczanie wody zapobiegają osadzaniu się kamienia na sprzętach gastronomicznych. Takie rozwiązanie zapewni dłuższy żywot każdej zmywarce (i nie tylko), więc w perspektywie czasu to świetna inwestycja.

Wszystkie wyżej wymienione części wyposażenia zmywalni oraz inne powiązane z nimi akcesoria znaleźć można w szerokim i stale rozwijającym się asortymencie sklepu GastroSalon.pl

Produkt dodany do porównania