Frytownice elektryczne

Aktywne fitry

Frytownice elektryczne gastronomiczne

Frytownice elektryczne gastronomiczne to profesjonalne urządzenia zaprojektowane specjalnie z myślą o użytku przemysłowym. Niezależnie od wielkości zakładu gastronomicznego, od małej restauracji do wielkiego hotelu, w naszej ofercie znajdą Państwo idealny model.

Frytownice elektryczne

Standardowo frytownice elektryczne wykonane zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu są nie tylko trwałe, ale też szybkie i łatwe w czyszczeniu. Obudowa frytownic w niektórych naszych modelach jest wykonana ze stali chromowej, co chroni urządzenie przed urazami mechanicznymi. W ofercie naszego sklepu GastroSalon.pl znajdą Państwo frytownice o różnej pojemności (podstawowe pojemności to pomiędzy 4 a 10 litrami) oraz różnej ilości komór (jednokomorowe lub dwukomorowe).

Frytownica elektryczna gastronomiczna

Każda frytownica elektryczna gastronomiczna posiada wbudowany termostat, dzięki czemu w precyzyjny sposób można ustawić temperaturę (zazwyczaj zakres regulacji mieści się pomiędzy 60 a 190 stopniami Celsjusza) oraz termostat bezpieczeństwa chroniący przed przegrzaniem. Zazwyczaj również frytownica elektryczna posiada silikonowy przewód zasilający, który jest odporny na rozgrzany olej i tłuszcz. Warto też zwrócić uwagę na tzw. zimną strefę, której zadanie polega na zapobieganiu przypalania resztek żywności wypadającej z kosza. W naszej ofercie posiadamy również modele frytownic z kranikami do opróżniania oleju z komór, co może znacznie usprawnić pracę podczas natężonego ruchu w Państwa lokalu gastronomicznym. W sklepie GastroSalon.pl dostępne są również testery do oleju spożywczego, filtry do oleju spożywczego oraz urządzenia do podgrzewania i utrzymywania ciepła frytek.

Produkt dodany do porównania