Patelnie

Aktywne fitry

Patelnie gastronomiczne

W każdym zakładzie gastronomicznym, niezależnie od wielkości oraz specjalizacji, patelnie gastronomiczne to sprzęt pierwszej potrzeby. Jednak wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej wcale nie jest taki prosty – na co należy zwrócić uwagę, zanim zdecydujemy się na zakup?

Patelnia gastronomiczna: jak ją wybrać?

W zależności od indywidualnych potrzeb Klienta, po pierwsze liczy się materiał wykonania patelni gastronomicznej. Na rynku dostępne są różnorodne modele m. in. ze: stali nierdzewnej, stali walcowanej, patelnie teflonowe, ceramiczne, aluminiowe lub żeliwne. Następnie patrzy się na kształt i formę patelni, np. czy jest uniwersalna, czy została przeznaczona do naleśników, ryb, paelli, czy jest to patelnia typu WOK (głęboka). Warto również zwrócić uwagę na przystosowanie patelni do kuchni, np. niektórych modeli nie możemy umyć w zmywarce lub włożyć do piekarnika.

Produkt dodany do porównania