Patelnie
Znaleziono 46 produktów.
Patelnia do naleśników Profi Line - płytka śr....
Patelnia uniwersalna Profi Line śr. 240 mm
Patelnia uniwersalna Profi Line śr. 280 mm
Patelnia uniwersalna Profi Line śr. 320 mm
Patelnia Profi Line śr. 240 mm
Patelnia indukcyjna Profi Line z odlewu...
Patelnia Profi Line śr. 280 mm
Patelnia indukcyjna Profi Line z odlewu...
Patelnia Profi Line śr. 320 mm
Patelnia do grillowania Profi Line - ryflowana
Patelnia do naleśników Profi Line 320x20 (h)
Patelnia żeliwna uniwersalna - śr. 260 mm
Patelnia żeliwna do grillowania
Patelnia owalna do ryb Profi Line
Patelnia indukcyjna Profi Line z odlewu...
Patelnia Profi Line śr. 360 mm
Patelnia Profi Line śr. 400 mm
Patelnia żeliwna do grillowania - śr. 250 mm
Patelnie aluminiowe z powłoką nieprzywierającą...
Patelnia Kitchen Line bez pokrywki śr. 240 mm
Patelnie aluminiowe z powłoką nieprzywierającą...
Patelnia Kitchen Line bez pokrywki śr. 280 mm
Patelnie aluminiowe z powłoką nieprzywierającą...
Patelnia Profi Line bez pokrywki śr. 240 mm
Patelnie gastronomiczne
W każdym zakładzie gastronomicznym, niezależnie od wielkości oraz specjalizacji, patelnie gastronomiczne to sprzęt pierwszej potrzeby. Jednak wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej wcale nie jest taki prosty – na co należy zwrócić uwagę, zanim zdecydujemy się na zakup?
Patelnia gastronomiczna: jak ją wybrać?
W zależności od indywidualnych potrzeb Klienta, po pierwsze liczy się materiał wykonania patelni gastronomicznej. Na rynku dostępne są różnorodne modele m. in. ze: stali nierdzewnej, stali walcowanej, patelnie teflonowe, ceramiczne, aluminiowe lub żeliwne. Następnie patrzy się na kształt i formę patelni, np. czy jest uniwersalna, czy została przeznaczona do naleśników, ryb, paelli, czy jest to patelnia typu WOK (głęboka). Warto również zwrócić uwagę na przystosowanie patelni do kuchni, np. niektórych modeli nie możemy umyć w zmywarce lub włożyć do piekarnika.