Patelnie
Znaleziono 57 produktów.
Aktywne fitry
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line do...
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line do indukcji, Ø 240 mm
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 320...
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 320 mm
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 280...
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 280 mm
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 240...
Patelnia powlekana tytanem, Premium Line, Ø 240 mm
Patelnia ze stali węglowej, nieprzywierająca, Ø...
Patelnia ze stali węglowej, nieprzywierająca, Ø 280 mm
Patelnia, stalowa, teflonowana, Ø 280 mm Stalgast
Patelnia, stalowa, teflonowana, Ø 280 mm
Patelnia, stalowa, Ø 400 mm Stalgast
Patelnia, stalowa, Ø 400 mm
Patelnia, stalowa, Ø 360 mm Stalgast
Patelnia, stalowa, Ø 360 mm
Patelnia, stalowa, Ø 240 mm
Patelnia, stalowa, Ø 240 mm
Patelnia, stalowa, Ø 280 mm Stalgast
Patelnia, stalowa, Ø 280 mm
Patelnia Profi Line bez pokrywki śr. 320 mm
Patelnia indukcyjna Profi Line z odlewu...
Patelnia uniwersalna Profi Line śr. 240 mm
Patelnia z powłoką nieprzywierającą śr. 240
Patelnia owalna do ryb Profi Line
Patelnia do naleśników Profi Line - płytka śr....
Patelnia nieprzywierająca Profi Line bez...
Patelnia żeliwna do grillowania
Patelnie aluminiowe z powłoką nieprzywierającą...
Patelnia żeliwna uniwersalna - śr. 260 mm
Patelnia Profi Line bez pokrywki śr 280 mm
Patelnia do naleśników Profi Line 320x20 (h)
Patelnia Kitchen Line bez pokrywki śr. 320 mm
Patelnia do naleśników - płytka śr. 320 mm
Patelnia do grillowania Profi Line - ryflowana
Patelnie gastronomiczne
W każdym zakładzie gastronomicznym, niezależnie od wielkości oraz specjalizacji, patelnie gastronomiczne to sprzęt pierwszej potrzeby. Jednak wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej wcale nie jest taki prosty – na co należy zwrócić uwagę, zanim zdecydujemy się na zakup?
Patelnia gastronomiczna: jak ją wybrać?
W zależności od indywidualnych potrzeb Klienta, po pierwsze liczy się materiał wykonania patelni gastronomicznej. Na rynku dostępne są różnorodne modele m. in. ze: stali nierdzewnej, stali walcowanej, patelnie teflonowe, ceramiczne, aluminiowe lub żeliwne. Następnie patrzy się na kształt i formę patelni, np. czy jest uniwersalna, czy została przeznaczona do naleśników, ryb, paelli, czy jest to patelnia typu WOK (głęboka). Warto również zwrócić uwagę na przystosowanie patelni do kuchni, np. niektórych modeli nie możemy umyć w zmywarce lub włożyć do piekarnika.