Kotły

Kotły warzelne

Kocioł warzelny to sprzęt, który znajduje zastosowanie w różnego rodzaju gastronomii. Dzięki ich użyciu można zaoszczędzić czas, dlatego najlepiej sprawdzają się w dużych restauracjach, stołówkach, przedszkolach, szpitalach, firmach cateringowych lub przy okazji organizowania imprez masowych.

Jaki powinien być dobry kocioł warzelny?

Kotły warzelne gastronomiczne mogą być zasilane w sposób elektryczny lub gazowy. Wybór typu zasilania zależy od posiadanej w lokalu instalacji i osobistych upodobań. Poszczególne modele różnią się od siebie przede wszystkim rozmiarem i pojemnością, która waha się od 50 do nawet 500 litrów. Dzięki takiej różnorodności nawet najbardziej wymagający klienci mogą wybrać sprzęt odpowiadający ich indywidualnym potrzebom. Wszystkie urządzenia znajdujące się w ofercie sklepu GastroSalon.pl wykonane są z bezpiecznej i łatwej w utrzymaniu i konserwacji stali nierdzewnej. Przy zakupie kotła warzelnego warto zwrócić uwagę na to, czy posiada kranik spustowy, który w znaczny sposób ułatwia jego opróżnianie oraz na jakiej zasadzie działa pokrywa. Najlepszym rozwiązaniem są pokrywy z zawiasami samobalansującymi umożliwiającymi utrzymanie otwartej pokrywy w każdym położeniu.

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania