Patelnie elektryczne

Aktywne fitry

Patelnie elektryczne gastronomiczne

Patelnia elektryczna to profesjonalny sprzęt gastronomiczny mający bardzo duży wpływ na funkcjonowanie baru czy restauracji. Charakteryzuje się wydajnością i funkcjonalnością, dlatego coraz częściej zastępuje tradycyjne patelnie, na których praca trwa znacznie dłużej i jest bardziej skomplikowana.

Zalety posiadania 

Patelnia gastronomiczna umożliwia smażenie, duszenie, grillowanie i gotowanie potraw. Ponadto daje możliwość precyzyjnego ustawienia temperatury, dzięki czemu z łatwością można uzyskać dokładnie takie danie, jakiego się oczekuje i uniknąć jego przypalenia. Tego typu sprzęt wykonuje się z wysokiej jakości materiałów, żeby zapewnić jego trwałość i wytrzymałość. Poszczególne modele różnią się od siebie wymiarami, pojemnością, typem i rozmiarem powierzchni roboczej. Taka różnorodność umożliwia dobranie sprzętu dostosowanego do konkretnych zapotrzebowań danego lokalu. Patelnie elektryczne są bardzo proste w obsłudze, a ich producenci starają się, by były jak najbardziej energooszczędne.

Produkt dodany do porównania