Kotleciarki i steakery

Kotleciarki i steakery

W każdym lokalu gastronomicznym najbardziej liczą się dwie sprawy: szybkość przygotowywania dań i ich jakość. Na obie bardzo duży wpływ ma sprzęt, jakiego używa się w kuchni. Dlatego niezbędnym elementem wyposażenia każdej restauracji zajmującej się serwowaniem mięsa jest profesjonalna kotleciarka ułatwiająca w znaczny sposób jego obróbkę.

Działanie i zalety kotleciarki

W gastronomii steaker zastępuje tradycyjne, ręczne tłuczki i służy do zmiękczania tudzież nacinania masy włóknistej mięsa w taki sposób, by było soczyste i pulchne, a jego ubytek wagowy był minimalny. To idealna metoda przygotowywania mięsa przeznaczonego do pieczenia, smażenia, grillowania, marynowania i pakowania próżniowego. Dzięki kotleciarce w szybki i ekonomiczny sposób, bez nakładów siły można osiągnąć odpowiednią grubość płatu mięsa bez kości.

Zastosowanie kotleciarek

Steakery znajdują zastosowanie nie tylko w restauracjach i barach, ale także w supermarketach, sklepach mięsnych, różnego rodzaju zakładach przetwórstwa mięsnego oraz firmach cateringowych. 

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania