Urządzenia do gotowania makaronu

Aktywne fitry

Makaroniarki

Makaroniarka gastronomiczna to urządzenie niezbędne w każdej restauracji, w której króluje makaron. Można ją wykorzystać nie tylko do gotowania włoskiego przysmaku, ale także ryżu, warzyw, pierogów czy jajek.

Rodzaje urządzeń do gotowania makaronu

Na rynku znaleźć można szeroki wybór makaroniarek. Poszczególne modele różnią się od siebie przede wszystkim pojemnością, którą należy wybrać według indywidualnego zapotrzebowania. Urządzenia te mogą być wyposażone w jeden, dwa, trzy lub cztery kosze o różnorodnych wymiarach. Zazwyczaj wykonane są ze stali nierdzewnej gwarantującej długoletnie użytkowanie i ułatwiającej utrzymanie czystości. Uchwyty na obudowie i koszach zapewniają bezpieczeństwo i komfort pracy. Spośród makaroniarek można wyróżnić gazowe lub zasilane elektrycznie, wolnostojące lub nastawne.  

Produkt dodany do porównania