Grille kontaktowe

Aktywne fitry

Grille kontaktowe

Kontakt grill to sprzęt, który ma szerokie zastosowanie w różnego rodzaju gastronomii. Można go używać do grillowania i zapiekania dwustronnego produktów spożywczych takich jak mięso, pieczywo czy warzywa. Najczęściej grille kontaktowe wykorzystuje się w barach szybkiej obsługi, kebabach lub restauracjach posiadających w swojej ofercie tosty i burgery.

Jaki grill kontaktowy wybrać?

Grill kontaktowy składa się z dwóch płyt grzewczych pomiędzy którymi umieszcza się produkt przeznaczony do opiekania. Materiał wykonania płyt i jej kształt zależy od konkretnego modelu urządzenia. W związku z tym można wybrać grille kontaktowe z gładkie z dwóch stron, obustronnie ryflowane lub z jednej strony gładkie a z drugiej podłużnie karbowane, z płytami ceramicznymi, żeliwnymi lub wykonanymi z teflonu.

W miejscach, gdzie istnieje duża potrzeba częstego używania grilla warto zdecydować się na wersję podwójną urządzenia. Dodatkowymi atutami będą: możliwość rozłożenia go na płasko, czyli całkowite otwarcie, kanał odpływu tłuszczu oraz tacka na skropliny.

Dobrze dobrany grill kontaktowy powinien charakteryzować się solidnością, wytrzymałością, łatwością czyszczenia, prostą i bezpieczną obsługą. Bogata oferta rynku na pewno pozwoli na wybranie urządzenia, które zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów. Jednak, jeśli ktoś ma jakiegokolwiek wątpliwości powinien skontaktować się ze specjalistami do spraw sprzedaży z naszego sklepu GastroSalon.pl. Zapraszamy!

Produkt dodany do porównania