Kostkarki i kruszarki
Znaleziono 60 produktów.
IMC - 2809 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
N - 50 A Kostkarka do lodu chłodzona powietrzem
RM GASTRO
N - 70 A Kostkarka do lodu chłodzona powietrzem
RM GASTRO
KPS Zestaw do czyszczenia kostkarek
IMC - 2104 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 2104 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 2809 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 3316 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 3316 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 2809 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 4625 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 4625 A Kostkarka do lodu chłodzona...
N - zasobnik Zasobnik do N - 215
IMC - 3316 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
N - 60 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 4625 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 6540 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 6540 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 8040 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 6540 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 8040 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
IMG - 9030 W Łuskarka chłodzona wodą
IMG - 9030 A Łuskarka chłodzona powietrzem
IMC - 13065 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 13065 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 15565 W Kostkarka do lodu chłodzona wodą
IMC - 15565 A Kostkarka do lodu chłodzona...
IMG - 15055 W Łuskarka chłodzona wodą
IMG - 15055 A Łuskarka chłodzona powietrzem
IMC - 13065 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
IMC - 15565 ADP Kostkarka do lodu chłodzona...
Kruszarki i pojemniki do lodu
Kruszarka do lodu bez względu na porę roku jest sprzętem przydatnym w każdej restauracji, kawiarni czy barze. W znaczny sposób usprawnia i ułatwia ona pracę obsłudze, ponieważ pozwala na uzyskanie w krótkim czasie dużych ilości rozdrobnionego lodu niezbędnego w przygotowywaniu różnego rodzaju drinków lub innych napojów.
Jaką kruszarkę do lodu wybrać?
Kruszarki do lodu mogą być ręczne lub automatyczne. Z oczywistych względów kruszarki ręczne są mniej wydajne i wymagają większych nakładów pracy niż kruszarki automatyczne, dlatego dobrze sprawdzą się jedynie w niedużych lokalach gastronomicznych. Natomiast w większych punktach, gdzie zapotrzebowanie na lód jest dość duże, lepsze będą kruszarki elektryczne, które działają automatycznie a ich obsługa nie sprawia problemów nawet niedoświadczonym osobom. Ich wydajność różni się w zależności od modelu, większość wyposażona jest w wyjmowany pojemnik, co w znaczny sposób ułatwia pracę. Dobra kruszarka do lodu powinna charakteryzować się solidnym wykonaniem i wytrzymałością. Przy jej wyborze należy pamiętać, że powinno się wybrać profesjonalną kruszarkę przeznaczoną do używania w gastronomii.
Kostkarki do lodu
W lokalach gastronomicznych, w których serwowane są chłodzone napoje – kostkarka do lodu gastronomiczna jest niezbędnym urządzeniem chłodniczym. Profesjonalne kostkarki do lodu pozwalają na szybkie wyprodukowanie kostek lodu w takiej ilości, aby zaspokoić potrzeby Klientów każdej restauracji.
Jaką kostkarkę barową kupić?
Kostkarki do lodu różnią się przede wszystkim wydajnością, którą dobiera się na podstawie rozmiaru lokalu gastronomicznego i jego zapotrzebowania na lód. Sprzęt ten ma także różne rozmiary i można wybierać spośród dużych gabarytowo i bardzo wydajnych kostkarek przemysłowych oraz mniejszych modeli kompaktowych sprawdzających się, gdy ilość wytwarzanych kostek nie musi być ogromna.
Zalety posiadania przemysłowej kostkarki do lodu
Profesjonalna kostkarka do lodu to urządzenie w pełni zautomatyzowane, dzięki czemu praca człowieka zostaje zredukowana do minimum. Kostkarka do lodu gastronomiczna pozwala na wyprodukowanie od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów lodowych kostek. Odbywa się to w dużo krótszym czasie niż przy użyciu zamrażalki. Poza tym przemysłowe kostkarki do lodu przeznaczone dla gastronomii, pozwalają również wytworzyć kostki o idealnym rozmiarze. Dużym atutem urządzenia, jakim jest kostkarka do lodu gastronomiczna jest materiał, z jakiego została wykonana, czyli stal nierdzewna, co czyni ją niezwykle trwałą, ale również łatwą w utrzymaniu w czystości.