Piece konwekcyjne

Piece konwekcyjne

Piec konwekcyjny to urządzenie używane w każdego rodzaju lokalu gastronomicznym. Jego budowa i zasada działania nie są skomplikowane. Klasyczny piec konwekcyjny składa się z komory (jej rozmiar zależy od modelu pieca), systemu grzewczego, termoobiegu, systemu nawilżającego i układu sterowniczego. Materiał, z którego wykonuje się piec to najczęściej stal nierdzewna, a najpopularniejsze modele mają przeszklone przednie drzwi.

Gastronomiczne piece konwekcyjne wykorzystuje się do obróbki termicznej wszelkich artykułów spożywczych. Są proste w obsłudze, wyposażone w w panel sterujący z timer umożliwiającym ustawienie czasu pieczenia. Zazwyczaj komory pieców konwekcyjnych przystosowane są do pojemników funkcjonalnych GN 1/1.

Duży wybór pieców tego rodzaju znajdziesz w naszym sklepie GastroSalon.pl. Zapraszamy!

Aktywne fitry

piec konwekcyjny LineMicro 3x(342x242)

Cena
3 316,57 zł brutto
2 696,40 zł netto
Dostępność: 10 na stanie

Opis produktu:

  • sterowanie manualne
  • specjalnie zaprojektowany wentylator i komora pieca w celu optymalizacji przepływu powietrza
  • wytrzymałe zawiasy
  • maksymalna temperatura: 260°C
  • odległość między półkami 70 mm
  • dedykowane blachy o nr 915101
Produkt dodany do porównania