Pakowarki próżniowe do żywności
Znaleziono 71 produktów.
WPP - 2 Worki do pakowarki próżniowej 237x318 mm
WPP - 3 Worki do pakowarki próżniowej 400x400 mm
Pakowarka próżniowa K 290/77L 300749
Pakowarka próżniowa K 290/77L 300749
Pakowarka próżniowa 315/20L 300750
Pakowarka próżniowa 315/20L 300750
Pakowarka próżniowa 305/15L 300748
Pakowarka próżniowa 305/15L 300748
Zestaw zapasowej folii 220 300418
Folia- Zestaw zapasowej folii 280 300419
VBD - 6 Pakowarka próżniowa 6 m³/h
VBD - 8 Pakowarka próżniowa 8 m³/h
VBD - 6 SB Pakowarka próżniowa 6 m³/h + gaz
VBD - 8 SB Pakowarka próżniowa 8 m³/h + gaz
VBD - 12 Pakowarka próżniowa 12 m³/h
VBD - 12 SB Pakowarka próżniowa 12 m³/h + gaz
VBD - 20 Pakowarka próżniowa 20 m³/h
VBD - 20 SB Pakowarka próżniowa 20 m³/h + gaz
VBD 20B Pakowarka próżniowa 20 m³/h
VBD - 20C Pakowarka próżniowa 20 m³/h
VBD 20B SB Pakowarka próżniowa 20 m³/h + gaz
VBD - 20C SB Pakowarka próżniowa 20 m³/h + gaz
VBD - 25 Pakowarka próżniowa 25 m³/h
VBD - 25 SB Pakowarka próżniowa 25 m³/h + gaz
VBD - 40 Pakowarka próżniowa 40 m³/h
VBD - 40 SB Pakowarka próżniowa 40 m³/h + gaz
Moletowane worki do pakowania 150x250 mm -...
Moletowane worki do pakowania w rolce 200x6000...
Moletowane worki do pakowania 200x300 mm -...
Moletowane worki do pakowania 150x400 mm -...
Moletowane worki do pakowania 250x350 mm -...
Moletowane worki do pakowania 300x400 mm -...
Worki do pakowarek próżniowych komorowych...
Worki do pakowarek próżniowych komorowych...
Pakowarki próżniowe
Pakowarka próżniowa to urządzenie często wykorzystywane w gastronomii, handlu i cateringu. Służy on do odsysania powietrza z wnętrza pojemnika, w którym znajdują się artykuły spożywcze, i jego szczelnego zamknięcia. W ten sposób zamknięte produkty mogą być dłużej przechowywane, zachowując swoją świeżość, smak i aromat.
Rodzaje pakowarek próżniowych
Ze względu na sposób działania pakowarki próżniowe dzielą się na:
- pakowarki komorowe
- pakowarki listwowe (bezkomorowe)
Wybór odpowiedniego urządzenia zależy od specyfiki lokalu, w której należy uwzględnić m.in. dzienną ilość cykli pakowania, rodzaj i rozmiar pakowanych produktów. Poza tym warto zwrócić uwagę na grubość folii przeznaczonej do pakowania, moc urządzenia, maksymalne podciśnienie, wydajność pompy, długość i ilość listw zgrzewających (a także ich rozmieszczenie), dostępność części zamiennych i serwisu oraz gwarancje.
Jeśli wybór pakowarki próżniowej gastronomicznej budzi wiele wątpliwości, zachęcamy do kontaktu ze specjalistami z naszego sklepu GastroSalon.pl, którzy z przyjemnością odpowiedzą na Państwa pytania.