Piece konwekcyjno parowe

Piec konwekcyjny to standardowe urządzenie o nieskomplikowanym działaniu. Podstawą pieca jest komora wyposażona w regulowany system grzewczy i termoobieg (dzięki któremu temperatura wewnątrz jest rozprowadzana równomiernie) oraz układ nawilżający, dzięki któremu potrawy przez cały proces pieczenia mają zapewnioną odpowiednią wilgotność. Obecnie na rynku dostępne są piece o przeszklonych drzwiach, dzięki czemu na bieżąco można obserwować przygotowywane dania.

Piec konwekcyjny dla gastronomii

Jednak to piec konwekcyjno-parowy jest najczęściej wybieranym urządzeniem przez zakłady gastronomiczne. Swoją popularność zawdzięcza dodatkowej funkcji naparowywania komory, dzięki czemu jest nowoczesnym połączeniem zwykłego pieca konwekcyjnego i pieca parowego. Zdecydowanym plusem pieca konwekcyjno-parowego jest jego uniwersalność, ponieważ można wykorzystywać wszystkie jego funkcje lub korzystać jak ze zwykłego pieca (czyli bez używania pary wodnej, co w piecu konwekcyjnym nie byłoby możliwe).

Inne funkcje pieca

Przy wyborze urządzenia do naszego lokalu, powinniśmy zwrócić uwagę na pozostałe funkcje pieca konwekcyjno-parowego, ponieważ może on nam zastąpić wiele innych sprzętów kuchennych, co wiąże się nie tylko z oszczędnością pieniędzy, ale przede wszystkim czasu. Oprócz funkcji związanych z przygotowywaniem potraw (na przykład grillowanie, rozmrażanie, podgrzewanie itp.), nowoczesne piece posiadają funkcje takie jak: automatyczne czyszczenie (piec czyści się z resztek żywności, osadu i kamienia pochodzącego z pary wodnej, co pozytywnie wpływa na żywotność urządzenia), dotykowe panele sterujące, sondy termiczne (do sprawdzania aktualnej temperatury), programy opóźniające rozpoczęcie pieczenia oraz niezwykle istotne dla niedoświadczonych kucharzy – wbudowane książki kucharskie. Dzięki temu programowi nie tylko na bieżąco można zapisywać własne przepisy, ale przede wszystkim korzystać z przepisów kuchni z całego świata!

W ofercie naszego sklepu GastroSalon.pl dostępne są zaawansowane i nowoczesne piece konwekcyjno parowe, spośród których nawet bardzo wymagający Klient wybierze urządzenie idealnie dopasowane do potrzeb swojego lokalu!

Aktywne fitry

piec konwekcyjno-parowy ChefLux 12 GN 1/1

Cena
27 749,05 zł brutto
22 560,20 zł netto
Dostępność: 10 na stanie

Opis produktu:

  • panel sterowania Manual
  • nawilżanie komory STEAM.Plus
  • maksymalna temperatura 260°C
  • 2 prędkości wentylatora
  • pojemność: 12 x GN 1/1
  • odległość między półkami 67 mm
  • oświetlenie halogenowe
  • używać wody o twardości do 6°dH w skali niemieckiej
  • pasuje podstawa 905167
  • opcjonalnie możliwość przełożenia drzwi
  • 2 lata gwarancji na warunkach określonych w karcie gwarancyjnej
Produkt dodany do porównania