Zmywarki do naczyń uniwersalne

Aktywne fitry

Zmywarki uniwersalne

Przedmiotem niniejszej kategorii, są zmywarki uniwersalne. Niech jednak nikogo nie zmyli nazwa. Niniejsze zmywarki, przeznaczone są tylko i wyłącznie do miejsc nastawionych na sprzedaż świeżo przyrządzanego jedzenia tj. bar, restauracji itp.

Zmywarki gastronomiczne do naczyń

Zmywarki gastronomiczne do naczyń zdecydowanie różną się od zmywarek ze znanych i popularnych sklepów z artykułami gospodarstwa domowego. Projektując w restauracji miejsce przeznaczone na zmywanie naczyń, trzeba mieć na uwadze fakt, iż to miejsce nie może działać wolno. Brak czystych naczyń mógłby zakończyć się katastrofą podczas np.: obsługi dużego przyjęcia.

Zmywarka uniwersalna – odpowiednia wydajność

Wielu rozpoczynających przygodę z prowadzeniem działalności gospodarczej ukierunkowanej na gastronomię, nie zdaje sobie sprawy z tego jak ważna jest solidna zmywarka gastronomiczna do naczyń w restauracjach, których w porównaniu z gospodarstwem domowym jest kilkukrotnie więcej, kupno zwykłej zmywarki nie ma najmniejszego sensu. Zasadniczą różnica, która dzieli te dwa, wydawać by się mogło podobne urządzenia jest ich szybkość oraz jakość pracy. Zmywarki, które znajdują się w przedstawianym dziale, to sprzęty o dużej mocy i wydajności. Cykl mycia naczyń zamyka się w czasie od ok 60 do 180 sekund, co jest niezwykle ważne dla sprawności całego przebiegu mycia. Tego efektu nie można osiągnąć za pomocą nawet najlepszej, domowej zmywarki, w której najkrótszy program trwać może nawet 70 minut! Podobnie sytuacja wygląda z temperaturą wyparzania.  Zmywarki gastronomiczne do naczyń posiadają temperaturę wyparzania w zakresie od 80 do 90 stopni Celsjusza, co w pełni pozwala na eliminacje wszelkich bakterii czy zarazków.

Niżej wymienione zmywarki uniwersalne to przede wszystkim bogactwo różnorodnych parametrów. Nie jest to bezcelowe. Dzięki temu istnieje możliwość dopasowania sprzętu pod konkretne potrzeby lokalu. Jest to bardzo istotne, z punktu widzenia zużycia wody i prądu. Jeżeli ilość naczyń niezbędnych do umycia w szczytowym momencie pracy w kuchni jest relatywnie niska, zaleca się używanie mniejszych gabarytowo sprzętów o zdecydowanie mniejszym poborze wody. Nie przestrzeganie tej zasady, może narazić restaurację na poważne straty.

Aby poprawić komforty pracy, również i zmywarki gastronomiczne posiadają takie funkcjonalności jak cyfrowy wyświetlacz LCD, pompy wspomagające płukanie oraz mycie oraz specjalne dozowniki detergentów i nabłyszczaczy oraz wiele więcej! Wszystko zamknięte w zgrabnej obudowanie wykonanej z mocnych i odpornych na eksploatacje materiałów. Bezawaryjne, na pewno długo posłużą w miejscu pracy, które go wymaganiom sprostają w 100%!

Produkt dodany do porównania