Zmywarki gastronomiczne

Aktywne fitry

Zmywarki gastronomiczne do naczyń

Zmywarka przemysłowa to urządzenie bez którego lokal gastronomiczny nie jest w stanie sprawnie funkcjonować. To jak duża, nowoczesna oraz wydajna jest zmywarka gastronomiczna ma ogromny wpływ na to jak funkcjonuje restauracja. W lokalu gastronomicznym zmywanie ręczne tak ogromnej ilości naczyń jest kompletnie nieekonomiczne i nie wydajne, a w dodatku nie zapewnia stuprocentowego połysku oraz higieny, które są wymagane wedle standardów obowiązujących w restauracjach.

Gastronomiczna zmywarka do naczyń

Przede wszystkim zmywarka przemysłowa wyróżnia się wyższą temperaturą wody działającą na powierzchnię naczyń, wydłużonym cyklem mycia oraz większą pojemnością komory. Ogromnym atutem zmywarek gastronomicznych jest to, że tak wysoka temperatura oraz odpowiednio tłoczona komora i specjalne detergenty gwarantują pozbycie się wszelkich nieczystości oraz zabicie bakterii.

Którą zmywarkę gastronomiczną wybrać?

Dokonując zakupu wyparzarki gastronomicznej mamy do wyboru zmywarki ładowane od przodu, od góry, a także modele szufladowe. W zależności od potrzeb lokalu gastronomicznego jest możliwość kupna zmywarki z odpowiednimi programami, takimi jak: program do intensywnego usuwania tłuszczu, program szybkiego zmywania lub program do mycia cienkiego i delikatnego szkła. Ponadto powinniśmy także pamiętać o dodatkowym wyposażeniu zmywarki przemysłowej, takim jak: przystawki do naczyń o większych gabarytach, nadstawki blokujące, uchwyty na kieliszki czy też specjalne kosze.

Wyparzarka czy zmywarka?

Wyparzarka do naczyń, jak i zmywarka gastronomiczna są bardzo ważnym elementem wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. W przypadku dużej restauracji zaopatrzenie się w wyparzarkę gastronomiczną jest koniecznie, ponieważ dzięki temu naczynia są na bieżąco wyparzane, suszone i gotowe do kolejnego zużycia. Posiadanie wyparzarki do naczyń w lokalu gastronomicznym podwyższa także jakość serwowanych usług, ponieważ wyparzone w gorącej temperaturze naczynia są czystsze i lepiej się prezentują. W związku z tym, jeśli planujemy otworzyć duży lokal gastronomiczny to dobrze jest zaopatrzyć się zarówno w zmywarkę przemysłową, jak i w wyparzarkę do naczyń. Natomiast w przypadku nie dużej restauracji dobrym rozwiązaniem będzie kupno zmywarki z wyparzarką.

Zdecydowanie o wiele sprawniej działa każdy lokal gastronomiczny, który posiada zarówno zmywarkę gastronomiczną do naczyń oraz zmywarkę gastronomiczną do szkła. Przede wszystkim dlatego, że szkło jest delikatniejsze oraz trudniejsze do domycia, w związku z tym, jeśli wkładane jest szkło i naczynia do jednej zmywarki gastronomicznej to tłusty brud z naczyń może pozostać na szkle.

Bardzo duży wybór profesjonalnych zmywarek gastronomicznych jak i wyparzarek gastronomicznych znajdziesz w atrakcyjnej cenie w sklepie GastroSalon.pl

Produkt dodany do porównania