Taborety

Aktywne fitry

Taborety gastronomiczne

Taboret gastronomiczny to urządzenie używane w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych i punktach zbiorowego żywienia. Służy on do gotowania, smażenia i podgrzewania potraw. Jest to niski, przenośny palnik (w niektórych modelach występuje więcej niż jeden palnik), który ułatwia pracę z dużymi i ciężkimi garnkami, ponieważ dzięki niemu nie ma konieczności podnoszenia ich do góry, by umieścić je na płycie grzewczej. Dlatego szczególnie sprawdza się w miejscach obsługujących jednocześnie bardzo dużą liczbę osób. Profesjonalne taborety gastronomiczne mogą być zasilane energią elektryczną lub gazem (ziemnym albo z butli). Zazwyczaj ich ceny nie różnią się od siebie w znaczny sposób. Jednak przy sprzęcie, w którym źródłem energii jest gaz należy pamiętać, że zawsze jego instalacji powinna dokonać osoba wykwalifikowana i z odpowiednimi uprawnieniami.

Zalety taboretów gastronomicznych

Największą zaletą taboretów gastronomicznych gazowych i elektrycznych jest to, że dają możliwość gotowania czy podgrzewania dużych ilości dania w krótkim czasie. Ponadto nie zajmują wiele miejsca i mogą być przestawiane w zależności od zapotrzebowania. Część modeli może być wykorzystywana nie tylko wewnątrz lokalu, ale także na świeżym powietrzu. Jest to świetne rozwiązanie w przypadku różnego rodzaju imprez masowych.

Produkt dodany do porównania