Zmywarki kapturowe

Aktywne fitry

Zmywarki kapturowe

Zmywarki są powszechnie wykorzystywane, w małych oraz średnich jednostkach gastronomicznych. Dziś już nikt nie wyobraża sobie ręcznego mycia naczyń, zatem tego typu urządzenia są nieodzownym elementem każdej restauracyjnej kuchni. Nie wyglądają one jednak jak te, dobrze nam znane ze sklepów AGD, w które każdy może wyposażyć swoją kuchnię. W gastronomi, integralną cześć kuchni stanowią zmywarki kapturowe, które łączą w sobie zarówno funkcjonalność jak i prostotę użytkowania. Wykonane ze stali nierdzewnej, są trwałe i odporne na uszkodzenia wynikające z częstego użytkowania.  Idealnie zatem wkomponują się, pomiędzy inne kuchenne urządzenia dzięki profesjonalnemu wyglądowi. Cechą charakterystyczną urządzeń jest ich energooszczędność. Używanie zmywarki kapturowej, w odczuwalny sposób przekłada się na budżet firmy, bowiem mniejsze zużycie prądu i wody w porównaniu, z tradycyjnymi metodami mycia naczyń jest znaczące. Cały proces mycia jest automatyczny, dlatego nie wymaga on kontroli ani dodatkowej interwencji ze strony pracowników. Ich funkcja, ograniczona została jedynie do załadowania naczyń i uruchomienia programu myjącego. Intuicyjny programator, bogactwo funkcji oraz szybkość pracy sprawiły, że  zmywarki kapturowe wpisały się w kanon urządzeń niezbędnych w poprawnej pracy każdej kuchni.

Zmywarka kapturowa

Typowymi akcesoriami wchodzącymi w skład zestawu wchodzą między innymi płaskie kosze, które są idealne przy myciu szklanek oraz mechanizmy, które stopniowo uwalniają środki myjące. Przydatne będą również koszyczki na drobne sztućce. Dzięki pojemnej komorze, możliwe jest jednoczesne mycie elementów stołowej zastawy wraz z większymi garnkami.

Produkt dodany do porównania