Piece piekarniczo cukiernicze
Znaleziono 22 produktów.
DM 5 Piec piekarniczy 5-półkowy 400/600 mm
DM 8 Piec piekarniczy 8-półkowy 400/600 mm
Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem...
ZAOKRĄGLARKA DO CIASTA RQRM900
ZAOKRĄGLARKA DO CIASTA RQRM900
na zamówienie/ w dostawie, prosimy o kontakt
Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem 4...
Piec piekarniczy 1-półkowy z zaparowaniem i...
Piec piekarniczo - cukierniczy Black Mask 6 x...
Piec piekarniczo - cukierniczy Millenial 4 x...
Piec piekarniczo - cukierniczy Black Mask 10 x...
Piec piekarniczo - cukierniczy Black Mask 16 x...
Piec piekarniczo - cukierniczy Millenial 20 x...
Piec cukierniczy PF7716B | Galilei Bake |...
Piec cukierniczy PF8410B | Galilei Bake |...
Piec cukierniczy PF8406B | Galilei Bake |...
Piec cukierniczy PF7404B | Galilei Bake |...
Piec tunelowy elektryczny SET2000
Piec tunelowy elektryczny SET1700
Piec tunelowy elektryczny SET1600
Piec tunelowy elektryczny SET1500
Piec tunelowy elektryczny SET1100
PIEC PIEKARNICZY GALA 35 DO PIECZYWA KOMPAKTOWY
Piece piekarniczo-cukiernicze - serce każdego miejsca z wypiekami
Prezentowane poniżej piece piekarniczo-cukiernicze, to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy profesjonalnie zajmują się wypiekiem ciast i ciasteczek. Naszą ofertę można podzielić na kilka segmentów, w skład których wchodzą konkretni przedstawiciele urządzeń piekarniczych.
Garowniki, piece cukiernicze i piece piekarnicze to specjalistyczne urządzenia przeznaczone do wypieku i przygotowywania różnego rodzaju ciast, ciastek, chleba i innych produktów cukierniczych lub piekarniczych. Każde z tych urządzeń ma swoje charakterystyczne cechy i zastosowanie, dlatego ważne jest, aby dokładnie zrozumieć ich działanie i wybrać odpowiednie urządzenie do indywidualnych potrzeb i preferencji.
Piece piekarniczo-cukiernicze to urządzenia, które łączą w sobie cechy pieca piekarniczego i pieca cukierniczego. Służą one do pieczenia zarówno produktów piekarniczych, jak i cukierniczych, dzięki czemu są idealnym rozwiązaniem dla piekarni lub cukierni, które chcą posiadać w swojej ofercie szeroki wybór różnorodnych produktów.
Garowniki - efektywny rozrost ciast
Garownik to urządzenie, które – dzięki funkcji utrzymania odpowiedniej wilgotności i temperatury - pozwala na efektywny rozrost ciast. Garowniki zwykle składają się z segmentu grzewczego, w którym ciasto powoli wzrasta i z segmentu sterowniczego - którego rolą jest utrzymanie odpowiedniej temperatury i wilgotności atmosfery wewnątrz urządzenia. Garownik jest idealnym rozwiązaniem dla małych cukierni lub piekarni, ponieważ pozwala na przygotowywanie dużej ilości ciast i ciastek w krótkim czasie.
Piece piekarnicze - niezawodne i wielofunkcyjne urządzenia do gotowania i pieczenia
Piec piekarniczy to urządzenie, za pomocą którego sterujemy w sposób zaawansowany procesem rozrostu ciasta. W przeciwieństwie do garownika, działa on w pełni autonomicznie i nie wymaga zastosowania dodatkowych urządzeń. Nasze piece piekarniczo-cukiernicze charakteryzują się dużą liczbą programów dostosowanych do wymagań odbiorcy, funkcją sterowania cyfrowego i znacznie większą dokładnością, niż w przypadku podobnych urządzeń analogowych. W piecach piekarniczych wyjątkowo ważna jest cyrkulacja powietrza i nawilżanie. Najbardziej zaawansowane piece mają sondy kontrolujące temperaturę wewnątrz potrawy i samoczynnie korygują parametry, co przekłada się na doskonałe efekty pieczenia.
Piece cukiernicze - dla idealnych wypieków
Piec cukierniczy jest urządzeniem, które do swojego poprawnego działania wykorzystuje zjawisko konwekcji, czyli poruszania się gorącego powietrza wewnątrz komory. Piece cukiernicze są idealne dla cukierni, które oferują różnorodne produkty cukiernicze i potrzebują urządzenia, które pozwoli im przygotować je w krótkim czasie i z zachowaniem wysokiej jakości. W piecach piekarniczych można regulować nie tylko temperaturę, ale też stopień naparowania i prędkość wentylatora. Zaawansowane piece cukiernicze posiadają systemy kontrolujące wilgotność i generujące bądź redukujące parę wodną.