Płyty grillowe i grille

Grille

Grille to urządzenia o wyjątkowo wszechstronnym zastosowaniu, a taki sposób obróbki termicznej żywności znany jest ludzkości od tysięcy lat. Posiłki z grilla są zdrowe, smaczne i serwowane w wielu, dobrych restauracjach. W związku z tym każdy lokal gastronomiczny powinien być zaopatrzony w grill gastronomiczny, albo przynajmniej w płytę grillową.

Płyty grillowe

Ten rodzaj grilla są to urządzenia skonstruowane w postaci jednolitych płyt – powierzchni grzewczych wykonanych ze stali nierdzewnej, co między innymi pozwala spełnić wszystkie wymogi higieniczne, zapewniając wieloletnią eksploatację. Przede wszystkim największym atutem płyt grillowych jest to, że są to urządzenia funkcjonalne, energooszczędne oraz bardzo wydajne. Płyty grillowe przeznaczone są do smażenia/grillowania produktów spożywczych bezpośrednio położonych na powierzchni grzewczej. Poza tym zdecydowanie najbardziej popularne są płyty grillowe o powierzchni gładkiej lub ryflowanej.

Grille gastronomiczne

Grille gastronomiczne to wielofunkcyjne urządzenia, które mają wiele zastosowań. Co prawda grill gastronomiczny zajmuje więcej miejsca niż płyta grillowa, ale za to możemy przygotować na nim za jednym razem większą ilość posiłków i posiada on więcej, ciekawych funkcji. Przede wszystkim grill gastronomiczny zapewnia dużą trwałość, estetykę i zachowanie najwyższych standardów higieny. Wybierając grill gastronomiczny należy zwrócić szczególną uwagę na rozwiązania konstrukcyjne, a mianowicie na sposób wykonania, materiał z jakiego jest wykonane urządzenie, rodzaj powierzchni grzewczej oraz typ zasilania urządzenia: elektryczny lub gazowy.

Bardzo duży wybór profesjonalnych oraz bardzo dobrej jakości płyt grillowych, a także grillów gastronomicznych znajdziesz w atrakcyjnej cenie w sklepie GastroSalon.pl

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania