Opiekacz kwarcowy GN 1/1
Opiekacz kwarcowy GN 1/1 / HENDI
264409
((confirmMessage))
Znaleziono 2 produktów.
Aktywne fitry
264409
Opiekacz elektryczny do kebaba to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego zajmującego się serwowaniem tureckich przysmaków. Grill elektryczny do kebaba służy do smażenie/opiekania mięsa na kutego na bagnet. Ten typ urządzeń zasilany jest energią elektryczną i w związku z tym generuje większe koszty eksploatacji niż opiekacz gazowy, choć oba typy mają swoich zwolenników.
Podstawowa budowa sprzętu opiera się o ramę (zwykle wykonaną ze stali nierdzewnej), a jej pozostałe elementy to: dolna płyta (zazwyczaj ruchoma), górny silnik i zawór bezpieczeństwa. W zależności od wybranego modelu grilla elektrycznego do kebaba na wyposażeniu mogą znaleźć się także: płyty szamotowe, szuflady na tłuszcz i szufelki do mięsa.
Najczęstsze różnice występujące pomiędzy opiekaczami elektrycznymi do kebabów to: liczba stref grzewczych i ograniczenia związane z ich regulacją, maksymalna średnica i waga mięsa umieszczanego na szpikulcu, liczba bagnetów w zestawie, moc grzałek oraz ogólne rozmiary sprzętu.