Urządzenia do obróbki termicznej
Znaleziono 1842 produktów.
Kosz F - 1/2 do F13-64E / F10T-63E
Gofrownica MDI Bubble 2070 370281
Gofrownica MDI Bubble 2070 370281
Kuchenka indukcyjna 4-palnikowa GU 105765
Kuchenka indukcyjna 4-palnikowa GU 105765
Witryna grzewcza GN3110-R 305068
Witryna grzewcza GN3110-R 305068
Witryna grzewcza GN2110-R 305066
Witryna grzewcza GN2110-R 305066
Witryna grzewcza GN1110-R 305067
Witryna grzewcza GN1110-R 305067
Lampa grzewcza IWL500ST 114296
Lampa grzewcza IWL500ST 114296
Kuchenka mikrofalowa 19501M-HLGR 610857
Kuchenka mikrofalowa 19501M-HLGR 610857
Kuchenka indukcyjna z wokiem IKIW 70 105800
Kuchenka indukcyjna z wokiem IKIW 70 105800
Kuchenka indukcyjna 351TC 105860
Kuchenka indukcyjna 351TC 105860
Kuchenka indukcyjna 201TC 105827
Kuchenka indukcyjna 201TC 105827
Podstawa 4P 3550-1 TCK 105770
Podstawa 4P 3550-1 TCK 105770
Kuchenka indukcyjna 4P 50-1 TCK 105763
Kuchenka indukcyjna 4P 50-1 TCK 105763
Kuchenka indukcyjna 4P 35-1 TCK 105762
Kuchenka indukcyjna 4P 35-1 TCK 105762
Podstawa 2P 3550-1 TCK 105769
Podstawa 2P 3550-1 TCK 105769
Kuchenka indukcyjna 2P 50-1 TCK 105761
Kuchenka indukcyjna 2P 35-1 TCK 105760
Kuchenka indukcyjna 2P 35-1 TCK 105760
Stołowa patelnia gazowa TB1100PF 1062213
Stołowa patelnia gazowa TB1100PF 1062213
Podstawa G-1KB 1K2000 105198
Podstawa G-1KB 1K2000 105198
Taboret gazowy G-1KB 1K2000 Nr 1051993
Taboret gazowy G-1KB 1K2000 Nr 1051993
Salamander z windą 500-1Z-MDI 151520
Salamander z windą 500-1Z-MDI 151520
Taboret grzewczy IND 1K300 105817
Taboret grzewczy IND 1K300 105817
Obróbka termiczna
Wszelkiego rodzaju obróbka termiczna jest podstawą funkcjonowania każdej gastronomii. Aby w gotować, piec, smażyć, duśić, blanszować, grillować, prażyć czy wędzić niezbędny jest w odpowiedni sposób dobrany sprzęt. Jego szeroki wybór można znaleźć na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl
Zalety obróbki termicznej
Obróbka cieplna to niezbędny proces w przetwarzaniu półproduktów. Polega ona na tym, że poddawane są one działaniu różnych temperatur, a dzięki temu dania stają się gotowe do spożycia. Odpowiednio dobrana metoda obróbki termicznej i zastosowanie właściwie dobranych urządzeń pozwalają na zachowanie wartości odżywczych potraw, usuwają niepożądane i szkodliwe substancje (występujące zwłaszcza w surowym mięsie i rybach) oraz nadają daniom określony smak. Ponadto obróbka cieplna zwiększa strawność pożywienia poprzez rozklejanie skrobi, kolagenu i rozluźnienie tkanek półproduktu oraz zmniejsza objętość potraw, ponieważ powoduje odparowywanie z nich wody.
Warto zadbać, by w lokalu gastronomicznym proces obróbki cieplnej przebiegał prawidłowo, bo dzięki temu serwowane dania będą nie tylko smaczne, ale też ich spożycie będzie bezpieczne dla zdrowia.