Warnik do makaronu elektryczny jednokomorowy...
Warnik do makaronu elektryczny jednokomorowy
CP-E7140
Znaleziono 1578 produktów.
CP-E7140
RTR - 120L
RTR - 160La
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
RM GASTRO
F-E7215
Frytownica gazowa LPG 15 litrów wolnostojąca Fagor
F-G7115
777173
YG-04701
YG-04700
YG-04584
YG-04587
YG-04585
YG-04556
YG-04555
YG-04557
YG-04558
YG-04608
YG-04617
YG-04609
YG-04630
YG-04621
Wszelkiego rodzaju obróbka termiczna jest podstawą funkcjonowania każdej gastronomii. Aby w gotować, piec, smażyć, duśić, blanszować, grillować, prażyć czy wędzić niezbędny jest w odpowiedni sposób dobrany sprzęt. Jego szeroki wybór można znaleźć na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl
Obróbka cieplna to niezbędny proces w przetwarzaniu półproduktów. Polega ona na tym, że poddawane są one działaniu różnych temperatur, a dzięki temu dania stają się gotowe do spożycia. Odpowiednio dobrana metoda obróbki termicznej i zastosowanie właściwie dobranych urządzeń pozwalają na zachowanie wartości odżywczych potraw, usuwają niepożądane i szkodliwe substancje (występujące zwłaszcza w surowym mięsie i rybach) oraz nadają daniom określony smak. Ponadto obróbka cieplna zwiększa strawność pożywienia poprzez rozklejanie skrobi, kolagenu i rozluźnienie tkanek półproduktu oraz zmniejsza objętość potraw, ponieważ powoduje odparowywanie z nich wody.
Warto zadbać, by w lokalu gastronomicznym proces obróbki cieplnej przebiegał prawidłowo, bo dzięki temu serwowane dania będą nie tylko smaczne, ale też ich spożycie będzie bezpieczne dla zdrowia.