Obróbka termiczna
Obróbka termiczna
Wszelkiego rodzaju obróbka termiczna jest podstawą funkcjonowania każdej gastronomii. Aby w gotować, piec, smażyć, duśić, blanszować, grillować, prażyć czy wędzić niezbędny jest w odpowiedni sposób dobrany sprzęt. Jego szeroki wybór można znaleźć na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl
Zalety obróbki termicznej
Obróbka cieplna to niezbędny proces w przetwarzaniu półproduktów. Polega ona na tym, że poddawane są one działaniu różnych temperatur, a dzięki temu dania stają się gotowe do spożycia. Odpowiednio dobrana metoda obróbki termicznej i zastosowanie właściwie dobranych urządzeń pozwalają na zachowanie wartości odżywczych potraw, usuwają niepożądane i szkodliwe substancje (występujące zwłaszcza w surowym mięsie i rybach) oraz nadają daniom określony smak. Ponadto obróbka cieplna zwiększa strawność pożywienia poprzez rozklejanie skrobi, kolagenu i rozluźnienie tkanek półproduktu oraz zmniejsza objętość potraw, ponieważ powoduje odparowywanie z nich wody.
Warto zadbać, by w lokalu gastronomicznym proces obróbki cieplnej przebiegał prawidłowo, bo dzięki temu serwowane dania będą nie tylko smaczne, ale też ich spożycie będzie bezpieczne dla zdrowia.
Znaleziono 1568 produktów.
Worki do pakowania typu doypack, transparentne...
Worki do pakowania typu doypack, transparentne...
Moletowane worki do pakowania 150x250 mm -...
Moletowane worki do pakowania w rolce 200x6000...
Moletowane worki do pakowania 150x400 mm -...
Moletowane worki do pakowania w rolce 300x6000...
Moletowane worki do pakowania 250x350 mm -...
Wodny bemar jezdny Edenox 3 GN 1/1, 2...
Wodny bemar jezdny Edenox 3 GN 1/1, 2 niezależne komory
Wodny bemar jezdny Edenox 4 GN 1/1
Wodny bemar jezdny Edenox 4 GN 1/1
Wodny bemar jezdny Edenox 3 GN 1/1
odny bemar jezdny Edenox 3 GN 1/1
Wodny bemar jezdny Edenox 2 GN 1/1
Wodny bemar jezdny Edenox 2 GN 1/1
Grzewcza witryna ekspozycyjna VECS-160 HC
Grzewcza witryna ekspozycyjna VECS-160 HC
Grzewcza witryna ekspozycyjna VECS-120 HC
Grzewcza witryna ekspozycyjna VECS-120 HC