Opiekacze gazowe

Aktywne fitry

Opiekacze gazowe do kebaba

Opiekacz do kebaba to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego zajmującego się serwowaniem tureckich przysmaków. Grill gazowy służy do smażenie/opiekania mięsa nakłutego na bagnet. Ten typ urządzeń zasilany jest gazem (płynnym lub ziemnym) i w związku z tym generuje mniejsze koszty eksploatacji niż opiekacz elektryczny, choć oba typy mają swoich zwolenników.

Podstawowa budowa maszyn do gyrosa opiera się o ramę (zwykle wykonaną ze stali nierdzewnej), a jej pozostałe elementy to: dolna płyta (zazwyczaj ruchoma), górny silnik i zawór bezpieczeństwa. W zależności od wybranego modelu na wyposażeniu mogą znaleźć się także: płyty szamotowe, szuflady na tłuszcz i szufelki do mięsa.

Najczęstsze różnice występujące pomiędzy maszynami do kebabów to: liczba stref grzewczych i ograniczenia związane z ich regulacją, maksymalna średnica i waga mięsa umieszczanego na szpikulcu, liczba bagnetów w zestawie, moc palników oraz ogólne rozmiary sprzętu.

Produkt dodany do porównania