Frytownice

Frytownice gastronomiczne

Frytownica gastronomiczna to profesjonalne urządzenie do robienia frytek przeznaczone do użytku przemysłowego. Frytownice gastronomiczne są idealnym rozwiązaniem dla każdego zakładu gastronomicznego, a w zależności od indywidualnych potrzeb Klienta oraz specyfiki lokalu dysponujemy dużą ilością różnorodnych ofert, z których nawet najbardziej wymagający Klient wybierze idealne dla siebie urządzenie. Standardowo frytownice wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej (co zapewnia im trwałość oraz ułatwia szybkość i dokładność czyszczenia) i stali chromowej (dzięki czemu obudowa urządzenia jest solidna i odporna na mechaniczne urazy).

Frytownice gastronomiczne - rodzaje

W ofercie naszego sklepu GastroSalon.pl znajdą Państwo frytownice o różnej pojemności (posiadamy modele aż do 30 litrów) oraz różnej ilości komór (jednokomorowe lub dwukomorowe). Prócz standardowych frytownic, dostępna jest również frytownica do ryb. W ofercie naszego sklepu posiadamy modele frytownic z wbudowanym termostatem, dzięki czemu można precyzyjnie ustawić temperaturę oraz termostat bezpieczeństwa chroniący przed przegrzaniem oraz tzw. zimnymi strefami, które mają zapobiegać przypaleniu zawartości wypadającej z kosza. Dodatkowo, posiadamy też modele z kranikami do łatwego opróżniania oleju z komór oraz półki odkładcze (można je dokupić i zamontować w urządzeniu). Frytownice oraz frytownice do ryb występują w dwóch rodzajach zasilania – elektrycznym lub gazowym. Aby uzupełnić Państwa zakład gastronomiczny w najlepszej jakości urządzenia, w sklepie GastroSalon.pl dostępne są również urządzenia do testowania oleju spożywczego, filtry oleju spożywczego oraz kilka modeli urządzeń do podgrzewania i utrzymywania ciepła frytek.

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania