W związku z modernizacją sklepu prosimy o kontakt z działem handlowym w celu dokonania zamówienia. Przepraszamy za utrudnienia.
-
Kategorie
add remove
-
Obróbka termiczna
add remove
- Płyty grillowe i grille
- Kuchnie i taborety
- Kuchenki mikrofalowe
- Frytownice
- Kotły
- Patelnie
- Tostery i opiekacze
- Urządzenia do hot-dogów
- Rożna
- Urządzenia do gotowania makaronu
- Bemary
- Witryny grzewcze
- Naleśnikarki
- Ciągi kuchenne
- Stoły grzewcze
- Pozostałe
- Urządzenia Sous-Vide cyrkulatory
- Utrzymywanie ciepła
- Gofrownice
-
Obróbka termiczna
add remove
- Katalogi add remove
- Raty/Leasing add remove
Zmiękczacze i filtry
Zmiękczacze do wody
Coraz częściej używanym urządzeniem wpływającym dobrze na pracę zaplecza kuchennego jest zmiękczacz do wody, który, zmiękczając wodę, zapobiega osadzaniu się kamienia i wapnia w różnych sprzętach gastronomicznych (np. zmywarkach, kostkarkach i łuskarkach do lodu, piecach konwekcyjno-parowych, ekspresach do kawy czy czajnikach). Ten proces zapewnia przede wszystkim ich dłuższą żywotność, ale nie tylko. Filtr do wody usuwa z niej nieprzyjemny zapach i posmak, dzięki czemu podnosi się jakoś dań, które przygotowuje się przy jej użyciu. Miękka woda ma też rewelacyjny wpływ na estetykę akcesoriów kuchennych, talerzy i sztućców mytych w zmywarkach, ponieważ zmniejsza ilość zacieków.
Jak działa filtr do wody?
Najczęściej filtrowanie wody w uzdatniaczach opiera się o reakcje wymiany (powodujących twardość wody) jonów wapnia i magnezu na jony sodu znajdujące się w złożu żywiczym. Co jakiś czas złoże żywicy traci swoją zdolność jonowymienną i wówczas należy wywołać proces jego regeneracji poprzez dodanie soli regeneracyjnej (niejodowanej). W rzeczywistości obsługa zmiękczaczy do wody ogranicza się do umieszczenia raz na jakiś czas specjalnej tabletki solnej w przeznaczony do tego element filtra. Dzięki temu wywołuje się automatyczny proces regeneracji i można cieszyć się wodą o mniejszej twardości.
Są 3 produktów.
Aktywne fitry