Akcesoria do pieców

Aktywne fitry

Akcesoria do pieców gastronomicznych

Profesjonalna kuchnia w zakładzie gastronomicznym potrzebuje nie tylko specjalistycznego sprzętu gastronomicznego, ale również pomniejszych urządzeń przydatnych w codziennym korzystaniu, usprawniających pracę, wpływających na jakość serwowanych potraw, oszczędzając przy tym czas i pieniądze. Zdecydowanie jednym z ważniejszych urządzeń w kuchni jest piec gastronomiczny w swoich różnych modelach.

Po pierwsze, okapy do pieców gastronomicznych

Okapy do pieców gastronomicznych to urządzenia przeznaczone do oparów kuchennych z pieców konwekcyjno-parowych. Dobry okap eliminuje nieprzyjemne zapachy w kuchni oraz zapobiega tłustym plamom na suficie. Przed zakupem okapu warto sprawdzić, czy jest on kompatybilny z posiadanym piecem. Tego typu akcesoria do pieców gastronomicznych sprawdzają się w każdej kuchni, bez względu na jej wielkość.

Dodatkowe urządzenia do obróbki jedzenia

Świetnie akcesoria do pieców konwekcyjnych to np. wędzarki lub ruszty do pieczenia kurczaków. Wędzarki to urządzenia, które nadają potrawom wędzony aromat i można ich używać równocześnie z pieczeniem innych dań w tym samym czasie. Bardzo proste w obsłudze i oczyszczaniu, stanowią idealne uzupełnienie do pieca. Podobnie działają ruszty do pieczenia, które można stosować nawet w bardzo wysokich temperaturach.

Blachy

Wybierając akcesoria do pieców gastronomicznych nie można pominąć blach do pieczenia. Na rynku dostępne są setki modeli blach, np. blachy do bagietek, knedli czy też blachy wypiekowe. Dzięki blachom, piec można wykorzystać do przygotowania w jednym czasie wielu potraw, co jest doskonałym rozwiązaniem w dużym zakładzie gastronomicznym.

Produkt dodany do porównania