Zaparzacze i warniki

Zaparzacze i warniki gastronomiczne

Zaparzacze gastronomiczne to urządzenia, które znajdują zastosowanie w restauracjach, przedszkolach, szpitalach, firmach cateringowych, na stołówkach, podczas konferencji, czyli wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba jednorazowego zaparzenia dużej ilości wody lub konkretnego napoju. Warniki posiadają również funkcje, która po zakończeniu procesu parzenia pozwala na automatyczne przejście w stan podtrzymywania temperatury.

Perkolatory do kawy i herbaty

Warnik gastronomiczny utrzymuje temperaturę wody umieszczonej wewnątrz niego, dzięki czemu w każdej chwili można użyć jej do zaparzenia kawy lub herbaty.

Jaki warnik i zaparzacz wybrać?

Warniki i zaparzacze do wody wykonane są ze stali nierdzewnej. Poszczególne modele różnią się od siebie przede wszystkim pojemnością, którą można dobrać według indywidualnych zapotrzbowań. Tym na co warto zwrócić uwagę przy wyborze tego typu sprzętów jest przede wszystkim moc, od której zależy szybkość doprowadzenia wody do odpowiedniej temperatury. Poza tym istotny jest sposób wykonania kranu spustowego – niekapiący to najlepsze rozwiązanie pozwalające na zachowanie czystości wokół warnika czy zaparzacza.

Przepraszamy za niedogodności, prosimy o wyszukanie ponownie.

Szukaj ponownie

Produkt dodany do porównania