Garnki

Garnki dla gastronomii

Garnki gastronomiczne to niezbędny element każdej profesjonalnej kuchni w zakładzie gastronomicznym. Tylko naczynia wykonane z wysokogatunkowych materiałów sprawdzą się w kuchni niezależnie od sytuacji, dlatego tak istotny jest wybór odpowiedniego dla potrzeb zakładu garnka gastronomicznego.

Na co zwracać uwagę przy wyborze garnka dla gastronomii?

Na pewno w Państwa kuchni potrzebny jest garnek gastronomiczny w kilku różnych modelach. Przede wszystkim powinniśmy określić pojemność i przeznaczenie garnka gastronomicznego – w ofercie naszego sklepu GastroTrade dostępne są garnki do użytku przemysłowego do 100 litrów i garnki do gotowania pierogów i makaronów do 20 litrów. Na pewno dobrym pomysłem będzie zaopatrzenie się również w specjalny garnek dla gastronomii do duszenia, gotowania zup i sosów oraz garnek do muli.

Garnki dla gastronomii wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej lub wysokiej jakości aluminium, co wpływa na ich trwałość oraz usprawnia mycie. Należy zwrócić uwagę na przystosowanie garnka do kuchni – większość modeli można używać na kuchence gazowej, indukcyjnej lub elektrycznej.

W sklepie GastroTrade oferujemy również dla Państwa różne zestawy garnków gastronomicznych oraz szereg akcesoriów (np. pokrywki, wieszaki lub wkłady do gotowania makaronu).

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania