Chłodnictwo

Chłodnictwo

Do poprawnego funkcjonowania lokalu gastronomicznego niezbędne są urządzenia chłodnicze i mroźnicze . Pierwsze służą do bezpiecznego przechowywania w obniżonej temperaturze (od 0°C do 10/15°C) artykułów żywnościowych. Proces chłodzenia przedłuża użyteczność produktów o kilka dni (w przypadku tych łatwo i szybko psujących się) lub kilku tygodni (w przypadku tych wolniej psujących się). Drugie także mają na celu konserwowanie żywności (nawet na kilka miesięcy, w temperaturze od -8°C do -27°C), dzięki któremu produkty zachowują swoją świeżość, wartości odżywcze oraz smak i aromat.

Solidność i wytrzymałość – użyteczność na długie lata

Profesjonalne urządzenia chłodnicze i mroźnicze wykonane są najczęściej z wysokiej jakości stali nierdzewnej chroniącej przed korozją i gwarantującej wytrzymałość. Solidność wykonania poszczególnych elementów sprzętu chłodniczego i mroźniczego to bardzo istotna kwestia, ponieważ ma ona wpływ na jakość i ogólną wydajność mechanizmu, która jest niezbędna w przypadku miejsc zbiorowego żywienia.

Różnorodny wybór sprzętu chłodniczego i mroźniczego

Na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl można znaleźć szeroki wybór zarówno urządzeń chłodniczych, jak i mroźniczych, takich jak: szafy chłodnicze i szafy mroźnicze, zamrażarki skrzyniowe, szufladowe i szokowe, płyty chłodnicze, lady i stoły chłodnicze, witryny chłodnicze, konserwatory do lodów, kostkarki do lodów.

Zapewniamy, że nawet najbardziej wymagający klient znajdzie wśród nich wszystko, co spełniałoby jego indywidualne zapotrzebowania!

Aktywne fitry

Produkt dodany do porównania