Stoły grzewcze

Aktywne fitry

Stoły grzewcze

Stół grzewczy to urządzenie służące do przechowywania półproduktów i dań w podwyższonej temperaturze. Zazwyczaj zakres temperatur komory wynosi od 30°C do 65°C i może być regulowany.

Zalety stołu grzewczego

Stół grzewczy pozwala na przechowywanie dużej ilości dań w specjalnie izolowanej komorze. Dzięki takiemu rozwiązaniu nie trzeba się martwić o to, że potrawa straci swoją temperaturę lub że ulegnie zepsuciu. Bezpieczeństwo artykułów spożywczych umieszczanych wewnątrz stołu grzewczego zapewnia także materiał jego wykonania, czyli stal nierdzewna.

Jaki stół grzewczy wybrać?

Na rynku znaleźć można bogatą ofertę stołów grzewczych. Różnią się one od siebie przede wszystkim wymiarami i pojemnością. Występują w wersji centralnej, centralno-przelotowej i przyściennej. Każda z wersji może być wyposażona w drzwi suwane lub skrzydłowe. Wybór stołu grzewczego zależy od indywidualnych zapotrzebowań, rodzaju lokalu gastronomicznego, liczby klientów i możliwości powierzchniowych. W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z zakupem stołu grzewczego warto skontaktować się ze specjalistami ze sklepu GastroSalon.pl, którzy pomogą w wyborze konkretnego modelu stołu i odpowiedzą na wszystkie pytania.

Produkt dodany do porównania