kuchnia indukcyjna, 4-polowa, P 14 kW
na zamówienie
Znaleziono 463 produktów.
na zamówienie
Kuchenka indukcyjna 4-palnikowa GU 105765
Kuchnia indukcyjna, 4-polowa, P 14 kW Stalgast
Kuchnia indukcyjna, 4-palnikowa, wolnostojąca, P 14 kW, U 400V |
|
YG-04701
Niezależnie od tego gdzie oraz jaki lokal gastronomiczny otwieramy, pierwszą rzeczą, w którą powinniśmy zaopatrzyć naszą restaurację jest profesjonalna kuchnia gastronomiczna. Wybór kuchni gastronomicznej na rynku jest bardzo duży, ale generalnie możemy rozróżnić wśród nich:
Kuchenka gastronomiczna palnikowa to najbardziej popularna wśród kuchni gastronomicznych, ponieważ jest bardzo ekonomiczna w eksploatacji. Charakteryzuje się tym, że na płycie znajdują się najczęściej cztery palniki gazowe, jednak można kupić także kuchenki gastronomiczne6 i więcej palnikowe. Ponadto zdarza się również, że palnik ma podwójny czy potrójny wieniec płomienia, tzw. turbo – przez co ma większą moc.
Obecnie kuchnie nastawne to coraz częstsze rozwiązanie wykorzystywane w wielu restauracjach. Przede wszystkim jest to ratunek dla osób, które nie mają możliwości zainstalowania kuchni gastronomicznej do zabudowy albo nie mogą zmieścić dużych kuchni palnikowych. Poza tym jest to także propozycja dla tych, którym zależy na kuchni gastronomicznej tymczasowej. Największym atutem kuchni nastawnych są ich niewielkie rozmiary oraz mnogość modeli na rynku, które pozwalają na dopasowanie ich funkcji do potrzeb użytkownika. Kuchnie nastawne mogą być zasilane prądem albo gazem, a przy ich kupnie dobrze jest zwrócić uwagę na moc urządzenia.
Są to kuchnie gastronomiczne zasilane energią elektryczną, jednak z innym sposobem działania. Przede wszystkim gastronomiczne kuchnie indukcyjne są bardziej energooszczędne, bo nie zużywają energii na podgrzanie swojej powierzchni, a bezpośrednio ogrzewają ustawione na niej naczynie. Dużą zaletą jest także fakt iż kuchnie indukcyjne natychmiast reagują na zmianę temperatury, dzięki czemu po wyłączeniu grzania nie ma konieczności przestawiania garnka w zimne miejsce do czasu ostygnięcia pola. Poza tym czyści się je dość łatwo, dodatkowo brak istotnego nagrzewania się płyty powoduje, że nawet to, co wykipi z naczynia nie przysycha i jest łatwe do usunięcia.
Kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem gazowym to najprostsze i najczęściej produkowane urządzenia, skutecznie używane w kuchniach profesjonalnych. Dużą zaletą kuchni gastronomicznej z piekarnikiem gazowym jest tania eksploatacja.
Bardzo duży wybór profesjonalnych kuchni gastronomicznych palnikowych, nastawnych, indukcyjnych oraz kuchni gastronomicznych z piekarnikiem znajdziesz w atrakcyjnej cenie w sklepie GastroSalon.pl