Kuchenka indukcyjna 351TC 105860
Kuchenka indukcyjna 351TC 105860
Znaleziono 463 produktów.
Kuchenka indukcyjna 351TC 105860
Kuchenka indukcyjna 201TC 105827
Podstawa 4P 3550-1 TCK 105770
Kuchenka indukcyjna 4P 50-1 TCK 105763
Kuchenka indukcyjna 4P 35-1 TCK 105762
Podstawa 2P 3550-1 TCK 105769
Kuchenka indukcyjna 2P 35-1 TCK 105760
Podstawa G-1KB 1K2000 105198
Taboret grzewczy IND 1K300 105817
Kuchenka indukcyjna 4-palnikowa GU 105765
Kuchenka indukcyjna 2-palnikowa GU 105764
Kuchnia ceramiczna 5K-EBMF 155670
Kuchnia gazowa BGH 600-521 1519821
Kuchenka indukcyjna. IK 20 105820
na zamówienie
Kuchnia indukcyjna, 4-polowa, P 14 kW Stalgast
Niezależnie od tego gdzie oraz jaki lokal gastronomiczny otwieramy, pierwszą rzeczą, w którą powinniśmy zaopatrzyć naszą restaurację jest profesjonalna kuchnia gastronomiczna. Wybór kuchni gastronomicznej na rynku jest bardzo duży, ale generalnie możemy rozróżnić wśród nich:
Kuchenka gastronomiczna palnikowa to najbardziej popularna wśród kuchni gastronomicznych, ponieważ jest bardzo ekonomiczna w eksploatacji. Charakteryzuje się tym, że na płycie znajdują się najczęściej cztery palniki gazowe, jednak można kupić także kuchenki gastronomiczne6 i więcej palnikowe. Ponadto zdarza się również, że palnik ma podwójny czy potrójny wieniec płomienia, tzw. turbo – przez co ma większą moc.
Obecnie kuchnie nastawne to coraz częstsze rozwiązanie wykorzystywane w wielu restauracjach. Przede wszystkim jest to ratunek dla osób, które nie mają możliwości zainstalowania kuchni gastronomicznej do zabudowy albo nie mogą zmieścić dużych kuchni palnikowych. Poza tym jest to także propozycja dla tych, którym zależy na kuchni gastronomicznej tymczasowej. Największym atutem kuchni nastawnych są ich niewielkie rozmiary oraz mnogość modeli na rynku, które pozwalają na dopasowanie ich funkcji do potrzeb użytkownika. Kuchnie nastawne mogą być zasilane prądem albo gazem, a przy ich kupnie dobrze jest zwrócić uwagę na moc urządzenia.
Są to kuchnie gastronomiczne zasilane energią elektryczną, jednak z innym sposobem działania. Przede wszystkim gastronomiczne kuchnie indukcyjne są bardziej energooszczędne, bo nie zużywają energii na podgrzanie swojej powierzchni, a bezpośrednio ogrzewają ustawione na niej naczynie. Dużą zaletą jest także fakt iż kuchnie indukcyjne natychmiast reagują na zmianę temperatury, dzięki czemu po wyłączeniu grzania nie ma konieczności przestawiania garnka w zimne miejsce do czasu ostygnięcia pola. Poza tym czyści się je dość łatwo, dodatkowo brak istotnego nagrzewania się płyty powoduje, że nawet to, co wykipi z naczynia nie przysycha i jest łatwe do usunięcia.
Kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem gazowym to najprostsze i najczęściej produkowane urządzenia, skutecznie używane w kuchniach profesjonalnych. Dużą zaletą kuchni gastronomicznej z piekarnikiem gazowym jest tania eksploatacja.
Bardzo duży wybór profesjonalnych kuchni gastronomicznych palnikowych, nastawnych, indukcyjnych oraz kuchni gastronomicznych z piekarnikiem znajdziesz w atrakcyjnej cenie w sklepie GastroSalon.pl