Szokówka o pojemności 10 pojemników GN 1/1 lub tac 600×400 mm. Zapewnia sprawną i niezwykle wydajną pracę w każdej kuchni. Posiada 10 programów, które można uruchamiać przy pomocy zegara lub sondy.
Cechy produktu
- 10 poziomów GN 1/1, wydajność procesu szybkoschładzania: 30 kg, szybkozamrażania: 20 kg.
- Wykonana z austenistycznej stali nierdzewnej.
- Regulowane nogi ze stali nierdzewnej.
- Prowadnice ślizgowe dla wkładów Gastronom i Euronorm (60×40 cm).
- Drzwi z funkcją automatycznego zamykania.
- Model zaprojektowany do redukcji temperatury z +70°C do +3°C (schładzanie) lub z +20°C do -18°C (zamrażanie).
- Program mocnego lub słabego schładzania: dwa cykle schładzania i dwa cykle zamrażania:
- Cykl mocny: dla produktów o grubości większej niż 2 cm.
- Cykl słaby: dla produktów o grubości mniejszej niż 2 cm lub o małej gęstości.
Cykle wykonywane są w dwóch zaprogramowanych krokach. Cykl słaby zapobiega tworzeniu się szronu w produkcie.
- Maksymalny czas trwania cykli:
- Schładzanie: 90 minut (1,5 godziny).
- Zamrażanie: 240 minut (4 godziny).
- Elektroniczny zegar i sonda temperaturowa w standardzie.
- Opcje szybkoschładzania sterowane przez sondę lub zegar czasowy.
- Automatyczny alarm końca cyklu.
- Po zakończeniu cyklu szybkoscchładzarka działa jako szafa chłodnicza, zachowując temperaturę +2/+4°C podczas schładzania i -18°C podczas zamrażania.
- Usuwalny, wentylowany i szczelny kompresor.
- Czynnik chłodniczy R-404 A, bez CFC.
- Wtryskiwana izolacja poliuretanowa grubości 60 mm, 40 kg/m 3 gęstości.
- Miedziany parownik z aluminiowymi żebrami.
- Wymuszony obieg powietrza.
- Automatyczne odparowanie wody podczas rozmrażania.