FUNKCJE
TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO
- Obróbka konwekcyjna
- Obróbka konwekcyjna + naparowanie
- Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej
- Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C
PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ
- Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
- Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
- Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości
- Regulacja otwarcia komina
- Jednopunktowa sonda rdzeniowa w zestawie
KOMPAKTOWE WYMIARY
- Smukła konstrukcja, dzięki której piec zajmuje niewiele miejsca
- Prowadnice umożliwiające korzystanie z blach GN 1/1
OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA
- pieczenie
- smażenie
- grillowanie
- gotowanie w parze
- blanszowanie
- rozmrażanie
- regenerację
STEROWANIE HYBRYDOWE
- Naparowanie – regulacja procesu naparowania
- Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora
- Komin – regulacja otwarcia komina (dostępne 3 różne opcje)
- Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania
- Czas – regulacja czasu gotowania
- Sonda rdzeniowa – ustawienie temperatury sondy
OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA
- Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza
- 3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza
POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA
- System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia
- System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności
FUNKCJE DODATKOWE
- Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej
- Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim
- Oświetlenie komory pieca
- Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
- obudowa oraz komora w całości wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- wymagane podłączenie do wody 3/4"
OPCJE DODATKOWE
- możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto
- możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto
Parametry techniczne:
- sterowanie: manualne
- pojemność: 5xGN1/1
- wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 540x860x760
- odległość między prowadnicami [mm]: 80
- waga [kg]: 90
- moc [kW]: 7,8
- zasilanie [V]: 400
- temperatura [°C]: 30-260
- rekomendowana liczba porcji: 30-80
Wyposażenie dodatkowe:
- okap kondensacyjny (PC1500) 540x890x230 mm – 4 780 zł netto
- podstawa pod piec z prowadnicami na tace - 1500 zł netto
- zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto
- zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto
- piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto
- prysznic do mycia komory – 418 zł netto
Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF1555?:
- W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech.
- Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN 1/1 oraz blach GN 2/3.
- Piec dzięki swoim kompaktowym wymiarom odnajdzie swoje miejsce nawet w mniejszej kuchni.
- 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów.
- Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować.
- Duża odległość między prowadnicami zwiększa ładowność a także komfort pracy.
- Jedyny piec na rynku ze sterowaniem manualnym, do którego można podłączyć sondę do pomiaru temperatury.
- 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski