FUNKCJE
TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO:
- Obróbka konwekcyjna
- Obróbka konwekcyjna + naparowanie
- Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej
- Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C
PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ:
- Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
- Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
- Uniwersalne prowadnice na blachy GN 1/1 i na blachy cukierniczo-piekarnicze 600x400mm (opcjonalnie)
- Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości
- Regulacja otwarcia komina
- Jednopunktowa sonda rdzeniowa w zestawie
OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA:
- pieczenie
- smażenie
- grillowanie
- gotowanie w parze
- blanszowanie
- rozmrażanie
- regenerację
STEROWANIE HYBRYDOWE:
- Naparowanie – regulacja procesu naparowania
- Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora
- Komin – regulacja otwarcia komina (dostępne 3 różne opcje)
- Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania
- Czas – regulacja czasu gotowania
- Sonda rdzeniowa – ustawienie temperatury sondy
OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA:
- Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza.
- 3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza.
POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA:
- System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia.
- System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności.
BUDOWA:
- Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej
- Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim.
- Oświetlenie komory pieca
- Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
- Kompaktowe wymiary
- Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu
- Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- Wymagane podłączenie do wody 3/4"
OPCJE DODATKOWE:
- możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto
- możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto
Parametry techniczne:
- sterowanie: manualne
- pojemność: 12xGN1/1
- wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 780x850x1200
- odległość między prowadnicami [mm]: 67
- waga [kg]: 121
- moc [kW]: 15,7
- zasilanie [V]: 400
- temperatura [°C]: 30-260
- rekomendowana liczba porcji: 90-150
Wyposażenie dodatkowe:
- okap kondensacyjny (PC7600) 780x970x230 mm – 6 360 zł netto
- podstawa pod piec z prowadnicami na tace – 1 500 zł netto
- zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto
- zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto
- komora wzrostowa (PL7612) – 4 860 zł netto
- piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto
- prysznic do mycia komory – 418 zł netto
Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF7710?:
- W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech
- 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów.
- Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować.
- Jedyny piec na rynku ze sterowaniem manualnym, do którego można podłączyć sondę do pomiaru temperatury.
- Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN1/1 oraz blach cukierniczo-piekarniczych 600x400 (opcjonalnie).
- 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski