Opis:
- urządzenia przeznaczone do formowania ciasta ciężkiego na pizze, pieczywo oraz pierogi
- różny kształt ciasta, zależny od romieszczenia wałków (placki okrągłe lub prostokątne)
- znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta
- obudowa w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej
- podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się, dzięki czemu ciasto nie zmienia swoich właściwości (powłoka zapobiegająca przywieraniu ciasta do wałków)
- regulacja grubości ciasta na każdym z wałków w zakresie 0-4mm
- pedał elektryczny usprawniający pracę w standardzie
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 755x405x525
- ilość wałków: 1
- kształt ciasta: prostokątny
- waga ciasta: 80-210
- średnica ciasta [mm]:140-300
- moc [kW]:0,25
- zasilanie [V]: 230
- waga [kg]:22
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Resto Quality Omega310/2 Linia premium?:
- wałkownica wyprodukowana we Włoszech
- znacznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
- prosta regulacja grubości ciasta
- w standardowym wyposażeniu posiadają wzmocnione przekładnie w wałkach
- wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski