FUNKCJE
TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO
- Obróbka konwekcyjna
- Obróbka konwekcyjna + naparowanie
- Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C.
PRECYJA I PRAKTYCZNOŚĆ
- Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
- Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
- Uniwersalne prowadnice na pojemniki GN 1/1 i blachy 600x400 mm
- Duża odległość między prowadnicami pozwala na bardzo wygodną obsługę pieca
- Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 430 o wysokiej wytrzymałości
- Elektroniczny, intuicyjny panel sterujący
STEROWANIE MANUALNE ELEKTRONICZNE
- Możliwość zapisania 99 programów, po 3 kroki każdy
- Wyświetlacz ukazuje czas gotowania, temperaturę pieczenia, poziom naparowania oraz informację o otwartych drzwiach i innych parametrach
- Automatyczny system diagnostyczny wykrywający wszystkie usterki
- Czas (od 0 do 120 minut)
- Przycisk włączający/wyłączający naparowanie
- Płynna regulacja temperatury
- Kontrolka wskazująca nagrzanie pieca i gotowość do pracy
OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA
- Wentylatory z autorewersem - zapewniają równomierny rozkład temperatury w komorze
- 1 prędkość wentylatorów
POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA
- Para wytwarzana metodą bezpośredniego natrysku
- Możliwość regulowania stopnia naparowania komory
FUNKCJE DODATKOWE
- Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej stanowią bardzo dobrą ochronę termiczną i bezpieczeństwo pracy
- Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
- Płynna regulacja temperatury
- Mikrowyłącznik drzwi wyłączający pracę wentylatorów
- Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Sygnał dźwiękowy informuje o zakończeniu cyklu pracy oraz o otwartych drzwiach
OPCJE DODATKOWE:
- możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto
- możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto
Parametry techniczne:
- sterowanie: elektroniczne
- pojemność: 4xGN1/1 lub 4x600x400
- wymiary zewnętrzne WxDxH [mm]: 750x720x540
- odległość między prowadnicami [mm]: 75
- waga [kg]: 55
- moc [kW]: 6,3
- napięcie [V]: 400
- temperatura [°C]: 30-260
Wyposażenie dodatkowe:
- okap nad piec z łapaczami tłuszczu 900x1100x450 mm – 2 399 zł netto
- podstawa pod piec z prowadnicami na tace – 1 500 zł netto
- zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto
- zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto
- prysznic do mycia komory – 418 zł netto
Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjny Resto Quality PF7604D?:
- Profesjonalny piec konwekcyjny z naparowaniem wyprodukowany we Włoszech.
- Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN 1/1 oraz blach cukierniczo-piekarniczych 600x400mm.
- Dzięki zasilaniu na 400V i dużej mocy piec szybciej się rozgrzewa a także szybciej wyrównuje temperaturę.
- Intuicyjny panel sterowania z możliwością zapisu 99 programów
- Automatyczny system diagnostyczny wykrywający wszystkie usterki.
- Zastosowany wydajniejszy wentylator, który lepiej ochładza grzałki, dzięki czemu piec może być używany wiele godzin.
- Duża odległość między prowadnicami zwiększa ładowność a także komfort pracy.
- Kompaktowe wymiary.
- Prosta obsługa.
- 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski.
Do pobrania:
Instrukcja obsługi