Szafy mroźnicze

Aktywne fitry

Szafy mroźnicze

Takie urządzenie, jak szafa mroźnicza jest niezbędne do dłuższego magazynowania żywności w ujemnych temperaturach. Szafa mroźnicza jest to urządzenie bez którego nie może się obyć większość lokali gastronomicznych. W przypadku niewielkich lokali doskonale sprawdzą się wersje podblatowe posiadające pojemność ok. 130 litrów natomiast w dużych restauracjach niezbędne okażą się szafy o pojemności sięgającej 1400 litrów.

Funkcje szafy mroźniczej przeszklonej

Szafy mroźnicze przeszklone przechowują żywność w stanie zmrożonym, w temperaturach mieszczących się w zakresie -14⁰C ÷ -21⁰C. Pojemność szafy przeszklonej może być: 515 L (jednodrzwiowe), 700 L (jednodrzwiowe) oraz 1400 L (dwudrzwiowe). Ponadto tego typu urządzenia posiadają grzałkę zabezpieczająca uszczelkę przed przymarzaniem do ościeżnicy. Szafy wykonane są ze stali nierdzewnej.

Czemu warto kupić szafę mroźniczą?

Atutem szaf mroźniczych jest to, że są wyposażone w wyświetlacz temperatury i sterowane cyfrowo. Szafy mroźnicze posiadają wyłącznik wentylatora chłodnicy, który uruchamia się po otwarciu drzwi, co sprawia, że szafa mroźnicza przeszklona jest bardziej ekonomiczna (ograniczona utrata chłodu przy otwartych drzwiach). Wnętrze przeszklonych szaf mroźniczych jest przystosowane do pojemników GN2/1 lub półek w rozmiarze 445 x 650 mm. Szafy mroźnicze spełniają standardy przechowywania żywności oraz normy ekologiczne (ekologiczny czynnik chłodniczy R404a).

Produkt dodany do porównania