Stół chłodniczy sałatkowy 3-drzwiowy, model EMEP-100 ma granitową powierzchnię roboczą i jest małym stołem idealnym do przygotowywania sałatek. Płyta granitowa pozwala na łatwe utrzymanie higieny i bezpieczeństwa żywności. Doskonały do dużych restauracji oraz małej gastronomii.
- Wyprodukowany ze stali nierdzewnej AISI- 304.
- Izolacja poliuretanowa wtryskiwana o grubości 50 mm i gęstości 40 kg/m3.
- System chłodzenia z wymuszonym obiegiem powietrza znajdującym się wewnątrz komory.
- Miedziany parownik z aluminiowym radiatorem.
- Cyfrowy wyświetlacz służący do elektronicznej oraz cyfrowej regulacji temperatury oraz kontroli procesu odszraniania.
- System alarmowy zabezpieczający przed wydłużonym czasem otwarcia drzwi.
- Dzięki samozamykającym się drzwiom oraz funkcjom umożliwiającym ich czasowe otwarcie dokonywanie czynności załadunkowych i rozładunkowych staje się łatwiejsze.
- Wyjmowanie stalowych półek pokrytych powłoką z tworzywa sztucznego umożliwia łatwiejsze ich czyszczenie. Prowadnice z możliwością dopasowania wysokości.
- Wyposażenie pojedynczych drzwi: 1 półka i 2 zestawy prowadnic z możliwością dopasowania wysokości.
- Wewnętrzny układ odprowadzania wody umożliwia usuwanie odpadów płynnych.
- Osadzone i zaokrąglone panele wewnątrz w celu łatwego czyszczenia i konserwacji.
- Nogi ze stali nierdzewnej z regulacją wysokości.
- Temperatura pracy: +2ºC, +8ºC (temperatura otoczenia: 38ºC).
- Nadstawka pomieści 5x GN 1/6 lub 2x GN 1/3 + 1x GN 1/6