Szybkoschładzarka o niewielkim rozmiarze 3 x GN 1/1. Przeznaczona do profesjonalnej gastronomii dla każdego użytkownika pragnącego zwiększyć efektywność pracy w swojej kuchni. Ułatwia także planowanie pracy i rozdział obowiązków.
Ogólna charakterystyka Szybkoschładzarek ATM Concept+ Fagor:
- Modele mieszane, z opcją cyklu chłodzenia (+2ºC) lub zamrażania (-18ºC).
- Te dwie opcje pracy dotyczą zarówno procesu chłodzenia jak i zamrażania:
· Cykl mocny: dla produktów zwartych o grubości ponad 2 cm.
· Cykl łagodny: dla produktów o grubości poniżej 2 cm lub produktów o niskiej gęstości. Cykl ten jest przeprowadzany w dwóch zaprogramowanych krokach. Cykl łagodny zapobiega tworzeniu się szronu na produkcie.
- Czas trwania cyklu:
· Cykl chłodzenia: 90 minut.
· Cykl mrożenia: 240 minut.
- Panel sterowania z ekranem dotykowym.
- Zegar elektroniczny i czujnik temperatury.
- Kontrola cykli może być przeprowadzana w oparciu o czas i temperaturę, którą można odczytać na czujniku temperatury umieszczonym wewnątrz produktu (zegar załącza się automatycznie, jeżeli sonda nie jest używana).
- W chwili zakończenia cyklu chłodzenia urządzenie zaczyna pracować tak jak szafa chłodnicza, gdzie temperatura utrzymuje się między +2 a +4ºC, lub jak zamrażarka przy temperaturze poniżej -18ºC.
- Hermetycznie uszczelniony kompresor ze skraplaczem chłodzonym powietrzem.
- Ekologiczny system chłodzenia przy użyciu gazu R-452A (Nie zawiera CFC).
- Model EATM-031 z czynnikiem chłodniczym R-290.
- Izolacja poliuretanowa wtryskiwana o grubości 60 mm (oprócz modeli 031 z izolacją o grubości 35 mm) i gęstości 40 kg/m3. Nie zawiera CFC.
- Parownik z miedzianymi przewodami oraz aluminiowymi klapami.
- Układ chłodzenia z wymuszonym obiegiem powietrza.
- Automatyczny system odparowywania wody powstałej podczas procesu odszraniania.
- Zawiera wewnętrzne prowadnice ślizgowe.
Dodatkowe opcje:
- Podgrzewana sonda.
- Drukarka HACCP.
- Złącze USB do zgrywania danych.