ZAOKRĄGLARKA DO CIASTA RQRM900
ZAOKRĄGLARKA DO CIASTA RQRM900
na zamówienie/ w dostawie, prosimy o kontakt
Znaleziono 22 produktów.
na zamówienie/ w dostawie, prosimy o kontakt
Prezentowane poniżej piece piekarniczo-cukiernicze, to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy profesjonalnie zajmują się wypiekiem ciast i ciasteczek. Naszą ofertę można podzielić na kilka segmentów, w skład których wchodzą konkretni przedstawiciele urządzeń piekarniczych.
Garowniki, piece cukiernicze i piece piekarnicze to specjalistyczne urządzenia przeznaczone do wypieku i przygotowywania różnego rodzaju ciast, ciastek, chleba i innych produktów cukierniczych lub piekarniczych. Każde z tych urządzeń ma swoje charakterystyczne cechy i zastosowanie, dlatego ważne jest, aby dokładnie zrozumieć ich działanie i wybrać odpowiednie urządzenie do indywidualnych potrzeb i preferencji.
Piece piekarniczo-cukiernicze to urządzenia, które łączą w sobie cechy pieca piekarniczego i pieca cukierniczego. Służą one do pieczenia zarówno produktów piekarniczych, jak i cukierniczych, dzięki czemu są idealnym rozwiązaniem dla piekarni lub cukierni, które chcą posiadać w swojej ofercie szeroki wybór różnorodnych produktów.
Garownik to urządzenie, które – dzięki funkcji utrzymania odpowiedniej wilgotności i temperatury - pozwala na efektywny rozrost ciast. Garowniki zwykle składają się z segmentu grzewczego, w którym ciasto powoli wzrasta i z segmentu sterowniczego - którego rolą jest utrzymanie odpowiedniej temperatury i wilgotności atmosfery wewnątrz urządzenia. Garownik jest idealnym rozwiązaniem dla małych cukierni lub piekarni, ponieważ pozwala na przygotowywanie dużej ilości ciast i ciastek w krótkim czasie.
Piec piekarniczy to urządzenie, za pomocą którego sterujemy w sposób zaawansowany procesem rozrostu ciasta. W przeciwieństwie do garownika, działa on w pełni autonomicznie i nie wymaga zastosowania dodatkowych urządzeń. Nasze piece piekarniczo-cukiernicze charakteryzują się dużą liczbą programów dostosowanych do wymagań odbiorcy, funkcją sterowania cyfrowego i znacznie większą dokładnością, niż w przypadku podobnych urządzeń analogowych. W piecach piekarniczych wyjątkowo ważna jest cyrkulacja powietrza i nawilżanie. Najbardziej zaawansowane piece mają sondy kontrolujące temperaturę wewnątrz potrawy i samoczynnie korygują parametry, co przekłada się na doskonałe efekty pieczenia.
Piec cukierniczy jest urządzeniem, które do swojego poprawnego działania wykorzystuje zjawisko konwekcji, czyli poruszania się gorącego powietrza wewnątrz komory. Piece cukiernicze są idealne dla cukierni, które oferują różnorodne produkty cukiernicze i potrzebują urządzenia, które pozwoli im przygotować je w krótkim czasie i z zachowaniem wysokiej jakości. W piecach piekarniczych można regulować nie tylko temperaturę, ale też stopień naparowania i prędkość wentylatora. Zaawansowane piece cukiernicze posiadają systemy kontrolujące wilgotność i generujące bądź redukujące parę wodną.