Piece konwekcyjne

Aktywne fitry

Piece konwekcyjne

Piec konwekcyjny to urządzenie używane w każdego rodzaju lokalu gastronomicznym. Jego budowa i zasada działania nie są skomplikowane. Klasyczny piec konwekcyjny składa się z komory (jej rozmiar zależy od modelu pieca), systemu grzewczego, termoobiegu, systemu nawilżającego i układu sterowniczego. Materiał, z którego wykonuje się piec to najczęściej stal nierdzewna, a najpopularniejsze modele mają przeszklone przednie drzwi.

Gastronomiczne piece konwekcyjne wykorzystuje się do obróbki termicznej wszelkich artykułów spożywczych. Są proste w obsłudze, wyposażone w w panel sterujący z timer umożliwiającym ustawienie czasu pieczenia. Zazwyczaj komory pieców konwekcyjnych przystosowane są do pojemników funkcjonalnych GN 1/1.

Duży wybór pieców tego rodzaju znajdziesz w naszym sklepie GastroSalon.pl. Zapraszamy!

Produkt dodany do porównania