Pakowarki próźniowe

Aktywne fitry

Pakowarki próżniowe

Pakowarka próżniowa to urządzenie często wykorzystywane w gastronomii, handlu i cateringu. Służy on do odsysania powietrza z wnętrza pojemnika, w którym znajdują się artykuły spożywcze, i jego szczelnego zamknięcia. W ten sposób zamknięte produkty mogą być dłużej przechowywane, zachowując swoją świeżość, smak i aromat.

Rodzaje pakowarek próżniowych

Ze względu na sposób działania pakowarki próżniowe dzielą się na:

  • pakowarki komorowe
  • pakowarki listwowe (bezkomorowe)

Wybór odpowiedniego urządzenia zależy od specyfiki lokalu, w której należy uwzględnić m.in. dzienną ilość cykli pakowania, rodzaj i rozmiar pakowanych produktów. Poza tym warto zwrócić uwagę na grubość folii przeznaczonej do pakowania, moc urządzenia, maksymalne podciśnienie, wydajność pompy, długość i ilość listw zgrzewających (a także ich rozmieszczenie), dostępność części zamiennych i serwisu oraz gwarancje.

Jeśli wybór pakowarki próżniowej gastronomicznej budzi wiele wątpliwości, zachęcamy do kontaktu ze specjalistami z naszego sklepu GastroSalon.pl, którzy z przyjemnością odpowiedzą na Państwa pytania.

Produkt dodany do porównania