Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

P

A  D  E  F  G  H  I  J  K  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  W  X  Y  Z

 Pakowarki próżniowe (nazywane pakowaczkami) to urządzenia służące do odsysania powietrza z opakowań foliowych i zgrzewania folii w celu przedłużenia terminu przydatności do spożycią zamkniętego wewnątrz produktu.


Pakowarka komorowa posiada przestrzeń zamykaną hermetyczna pokrywą, w której umieszcza się pakowany przedmiot wraz z opakowaniem. Odessanie powietrza następuje przez wytworzenie próżni we wnętrzu całej komory urządzenia i następnie zgrzanie folii. Komora zazwyczaj otwiera się samoczynnie po zakończeniu całego procesu zgrzewania.

Pakowarka listwowa  to urządzenie zazwyczaj mniejszych rozmiarów o długości listwy od 200 do 550 mm. Pakowany produkt w tym wypadku pozostaje w pewnej odległości od urządzenia, a we wnętrzu pakowarki umieszcza się jedynie koniec worka.

Do pracy z użyciem większości modeli pakowarek bezkomorowych potrzeba worków o fakturze moletowanej, umożliwia to sprawne odsysanie powietrza.

Profesjonalne płyny myjące przeznaczone do zmywarek gastronomicznych oraz zmywarek przemysłowych. Wysoka wydajność oraz skuteczność mycia pozwolą na szybkie i dokładne mycie wszelkiego rodzaju naczyń, szkła i sztućców wykorzystywanych w gastronomii.


Profesjonalnepłyny nabłyszczające przeznaczone do zmywarek gastronomicznych oraz zmywarek przemysłowych. Oszczędne i wydajne płyny nadają naczyniom i szkłu ładny połysk bez zacieków.

Półki gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej stanowią niezbędne wyposażenie każdej profesjonalnej kuchni w stołówce czy restauracji. Półka nierdzewna pozwala nawet w najmniejszym lokalu właściwie uporządkować drobny sprzęt kuchenny dzięki czemu jest on łatwo dostępny i nie wymaga wykorzystania dodatkowej przestrzeni na jego przechowywanie

Patelnie elektryczne i gazowe są jednymi z podstawowych urządzeń stosowanych w kuchniach gastronomicznych. Pozwalają na przygotowanie dużej ilości potraw np. kotletów, pieczeńi przy wykorzystaniu mniejszej ilości tłuszczu w stosunku do tradycyjnych kuchni gazowych i elektrycznych. Pozwalają również na zaoszczędzenie energii elektrycznej oraz czasu. Wysoka jakość wykonania w połączeniu z dużą wydajnością i wytrzymałością gwarantują długie i niezawodne użytkowanie a wykonanie ze stali nierdzewnej pozwala utrzymac najwyższy poziom higieny. Patelnie gastronomiczne posiadają ręczny lub elektryczny przechył misy (w zależności od modelu)


Pojemniki termoizolacyjne służące do transportu posiłków w pojemnikach GN. Wykonane są ze specjalnej pianki polipropylenowej zapewniającej bardzo dobre właściwości izolacyjne pozwala na długie utrzymanie właściwej temperatury przewożonych potraw

 

Pakowarka próżniowa - urządzenie służące do pakowania żywności oraz wyrobów technicznych. Dzielimy je na pakowarki komorowe oraz pakowarki listwowe. Pakowarki komorowe mają pompy o wysokiej wydajności, dzięki czemu urządzenia umożliwiają zapakwanie dużej ilości produktów w krótkim czasie. Ograniczeniem jest wielkość komory. Pakowarki komorowe są polecane szczególnie do sklepów mięsych, rybnych i stoisk z serami. W pakowarkach komorowych można używać zarówno woreczków gładkich jak i moletowanych. Pakowarki listowe są dedykowane do miejsc, w których szybkość pakowania nie jest kluczową kwestią. Umożliwiają zapakowanie dużych przedmiotów o nieregularnych kształtach. Wymagają stosowania woreczków moletowanych (perforowanych). Oferta pakowarek próżniowych z woreczkami w atrakcyjnych cenach znajduje się w sklepie www.gastroprofit.pl

Paliwo do podgrzewacza gatronomicznego - najczęściej wytwarzane na bazie alkoholu etylowego. Sprzedawane w puszkach, butelkach, kanistrach i wiadrach. Oferta paliwa, pasty do podgrzewaczy lub żelu do podgrzewaczy znajduje się w GastroProfit.pl

Piec do pizzy - urządzenie przeznaczone do wypieku świeżej pizzy. Dno komory profesjonalnego pieca do pizzy jest wyłożona szamotem, który akumuluje ciepło z grzałek, umożliwając równe i szybkie pieczenie pizzy. Podstawowe piece do pizzy stosowane w gastronomii, umożliwiają pieczenie od 4 do nawet 18 placków jednocześnie. 

Piec konwekcyjno-parowy - urządzenie przeznaczone do profesjonalnej gastronomii. Piec konwekcyjno-parowy to "serce" kuchni w restauracji, barze, stołówce czy firmie cateringowej. Umożliwia przygotowanie prawie każdej potrawy. Dzięki regulacji naparowania doskonale sprawdza się w przygotowaniu świeżych warzyw, soczystych mięs i ryb oraz pieczeniu pysznych ciast. Rozróżniamy urządzenia elektryczne i gazowe, które mogą być sterowane manualnie lub elektronicznie. Wyższe modele pieców konwekcyjno-parowych są wyposażone w sondę oraz automatyczny system myjący, który pozwala na znaczną oszczędność czasu związaną z utrzymaniem urządzenia w czystości.

Piec piekarniczo-cukierniczy - idealne rozwiązanie do piekarni, sklepów oraz wszelkiego typu lokali oferujących świeże pieczywo lub ciasta. System nawilżania sprawia, że piec nadaje się do najbardziej wyrafinowanych wypieków.

Płyn do zmywarki gastronomicznej - preparat przeznaczony do mycia lub płukania i nabłyszczania naczyń mytych maszynowo. Szeroka oferta płynów do zmywarek gastronomicznych w bardzo atrakcyjnych cenach znajduje się w sklepie z wyposażeniem gastronomicznym www.gastroprofit.pl

Płyta grillowa - uniwersalne urządzenie elektryczne lub gazowe służące do smażenia. Ze względu na rodzaj powierzchni płyty grillowe dzielimy na gładkie, ryflowane lub mieszane. Najczęściej urządzenia posiadają żeliwną płytę grillową, gwarantującą dużą trwałość. Coraz większą popularność zdobywają płyty grillowe chromowane, które znacznie lepiej oddają ciepło, a także są łatwiejsze do utrzymania w czystości.

Pojemnik GN pojemnik gastronomiczny GN to jeden z podstawowych sprzętów kuchennych, bez którego nie da się pracować w profesjonalnej kuchni. Profesjonalne pojemniki GN są najczęściej wykonane ze stali nierdzewnej, poliwęglanu, polipropylenu lub tritanu. Najbardziej uniwersalne są te wykonane ze stali nierdzewnej. Mogą być używane we wszelkiego rodzaju obiektach gastronomicznych takich jak restauracje, sale weselne, kuchnie szkolne i przedszkolne, kuchnie szpitalne, firmy cateringowe, stołówki, bary, kawiarnie itp. Pojemniki gastronomiczne GN stosowane są w bardzo wielu urządzeniach jako uzupełnienie lub niezbędne wyposażenie dla zachowania ich funkcjonalności np. bemary gastronomiczne, piece konwekcyjno parowe, szafy chłodnicze. Szeroki wybór rozmiarów (GN 2/1 - 650x530 mm, GN 1/1 - 530x325 mm, GN 2/3 - 354x325 mm, GN 1/2 - 325x265 mm, GN 1/3 - 325x176 mm, GN 1/4 - 265x162 mm, GN 1/6 176x162 mm, GN 1/9 - 176x108 mm) oraz wysokości (20 mm, 40 mm, 65 mm, 100 mm, 150 mm, 200 mm) pozwala dobrać odpowiednie pojemniki w zależności od potrzeb. Dostępne są również pojemniki perforowane idealnie nadające się do przyrządzania potraw w np. piecach gastronomicznych. Wyposażeniem dodatkowym są różnego rodzaju pokrywki GN (zwykłe, z wycięciami na uchwyty, z wycięciem na chochlę, z wycięciami na uchwyty i chochlę, z uszczelką silikonową). Pojemniki GN wykonane z tworzyw sztucznych np. z poliwęglanu (przezroczyste), z polipropylenu (mleczne), z tritanu (mleczno-przezroczyste) nadają się wszędzie tam, gdzie nie używa się skrajnie wysokich lub skrajnie niskich temperatur. Pojemniki z tworzyw sztucznych nie wchłaniają zapachów, dlatego nadają się do przechowywania żywności. Wszystkie pojemniki gastronomiczne GN z oferty www.gastroprofit.pl posiadaja atest i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Pojemnik termoizolacyjny do żywności pojemnik wykonany z tworzywa, umożliwiajacy transport żywności. Spełnia normy HACCP. Dzięki specjalnej konstrukcji, zachowuje podstawowe właściwości termoizolacyjne. Standardowe pojemniki termoizolacyjne do żywności mają pojemność od 20l do 80l.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie