Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

M

A  D  E  F  G  H  I  J  K  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  W  X  Y  Z

Młynek – mechaniczne urządzenie służące do mielenia (rozdrabniania) suchych produktów spożywczych. Młynki można podzielić w zależności od ich źródła napędu na ręczne lub elektryczne, lub ze względu na ich przeznaczenie, np: młynek do mielenia kawy, młynek do mielenia pieprzu.

Miksery planetarne i spiralne przeznaczone do różnego rodzaju lokali gastronomicznych oferowane są o pojemności od 5 do 80 litrów. Duża pojemność dzieży pozwala przygotować dużą ilość ciasta potrzebną do przygotowania odpowiedniej ilości serwowanych potraw tj. pierogi, kopytka, makarony, ciasta czy pizzę. Dzięki mikserom można również wygodnie przygotować wszelkiego rodzaju farsze, pasztety, mieszanki wieloskładnikowe.

Maszyna do polerowania szkła  - urządzenie przeznaczone do perfekcyjnego suszenia i polerowania umytego szkła. Idealne wsparcie pracy barmana. Usuwa pozostałości wody oraz czyszczących środków chemicznych.

Maszyna do polerowania sztućców - urządzenie przeznaczone do suszenia sztućców stalowych i usuwania z nich śladów po wodzie. Czynnikiem suszącym jest ekologiczny granulat roślinny. Urządzenie pozwala oszczędzić do 90% czasu pracy personelu gastronomicznego.

Maszyna do krojenia ziemniaków - urządzenie służące do krojenia ziemniaków na frytki lub do przygotowania talarków. Może być mocowane w pionie (do ściany).

Maszynka do makaronu - idealne urządzenie do przygotowania świeżego makaronu. Występuje w dwóch wariantach napędu: ręcznym lub elektrycznym. Do profesjonalnych maszynek istnieje możliwość zastosowania przystawek do spaghetti, tagiatelle, fetucctine.

Maszynka do mielenia mięsa (wilk do mięsa) - urządzenie przeznaczone do mielenia dużej ilości mięsa. Niezastąpione w profesjonalnej gastronomii, sklepach mięsnych, zakładach garmażeryjnych oraz w zastosowaniach domowych i myśliwskich. 

Miesiarka spiralna (mikser spiralny, mieszalnik spiralny, mieszalnik do ciast ciężkich) - urządzenie gastronomiczne przeznaczone do wyrabiania ciasta ciężkiego np. na pizzę, pierogi, makaron, chleb. Niewielka prędkość mieszadła oraz duży moment obrotowy pozwalają na wymieszanie dużego wsadu. Wyróżniamy miksery spiralne ze stałą i zdejmowaną dzieżą.

Mikser planetarny - służy do wyrabiania ciast lekkich oraz mieszania składników. Niezastąpiony w zastosowaniach cukierniczo-piekarniczych. Duża prędkość obrotowa oraz różne końcówki pozwalają na dokładne wymieszanie składników.

Młynek koloidalny (młynek do odpadków, rozdrabniacz gastronomiczny) - elektryczne urządzenie służące do rozdrabniania resztek jedzenia, które znalazły się na dnie zlewu, basenu gastronomicznego. Dzięki zastosowaniu młynka koloidalnego, resztki po zmieleniu są usuwane bezpośrednio do kanalizacji.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie