Kostkarki i kruszarki

Aktywne fitry

Kruszarki i pojemniki do lodu

Kruszarka do lodu bez względu na porę roku jest sprzętem przydatnym w każdej restauracji, kawiarni czy barze. W znaczny sposób usprawnia i ułatwia ona pracę obsłudze, ponieważ pozwala na uzyskanie w krótkim czasie dużych ilości rozdrobnionego lodu niezbędnego w przygotowywaniu różnego rodzaju drinków lub innych napojów.

Jaką kruszarkę do lodu wybrać?

Kruszarki do lodu mogą być ręczne lub automatyczne. Z oczywistych względów kruszarki ręczne są mniej wydajne i wymagają większych nakładów pracy niż kruszarki automatyczne, dlatego dobrze sprawdzą się jedynie w niedużych lokalach gastronomicznych. Natomiast w większych punktach, gdzie zapotrzebowanie na lód jest dość duże, lepsze będą kruszarki elektryczne, które działają automatycznie a ich obsługa nie sprawia problemów nawet niedoświadczonym osobom. Ich wydajność różni się w zależności od modelu, większość wyposażona jest w wyjmowany pojemnik, co w znaczny sposób ułatwia pracę. Dobra kruszarka do lodu powinna charakteryzować się solidnym wykonaniem i wytrzymałością. Przy jej wyborze należy pamiętać, że powinno się wybrać profesjonalną kruszarkę przeznaczoną do używania w gastronomii.

Kostkarki do lodu

W lokalach gastronomicznych, w których serwowane są chłodzone napoje – kostkarka do lodu gastronomiczna jest niezbędnym urządzeniem chłodniczym. Profesjonalne kostkarki do lodu pozwalają na szybkie wyprodukowanie kostek lodu w takiej ilości, aby zaspokoić potrzeby Klientów każdej restauracji.

Jaką kostkarkę barową kupić?

Kostkarki do lodu różnią się przede wszystkim wydajnością, którą dobiera się na podstawie rozmiaru lokalu gastronomicznego i jego zapotrzebowania na lód. Sprzęt ten ma także różne rozmiary i można wybierać spośród dużych gabarytowo i bardzo wydajnych kostkarek przemysłowych oraz mniejszych modeli kompaktowych sprawdzających się, gdy ilość wytwarzanych kostek nie musi być ogromna.

Zalety posiadania przemysłowej kostkarki do lodu

Profesjonalna kostkarka do lodu to urządzenie w pełni zautomatyzowane, dzięki czemu praca człowieka zostaje zredukowana do minimum. Kostkarka do lodu gastronomiczna pozwala na wyprodukowanie od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów lodowych kostek. Odbywa się to w dużo krótszym czasie niż przy użyciu zamrażalki. Poza tym przemysłowe kostkarki do lodu przeznaczone dla gastronomii, pozwalają również wytworzyć kostki o idealnym rozmiarze. Dużym atutem urządzenia, jakim jest kostkarka do lodu gastronomiczna jest materiał, z jakiego została wykonana, czyli stal nierdzewna, co czyni ją niezwykle trwałą, ale również łatwą w utrzymaniu w czystości.

Produkt dodany do porównania