Kruszarka do lodu 300 135027
Kruszarka do lodu 300 135027
Znaleziono 57 produktów.
Kruszarka do lodu 300 135027
RM GASTRO
RM GASTRO
Kruszarka do lodu bez względu na porę roku jest sprzętem przydatnym w każdej restauracji, kawiarni czy barze. W znaczny sposób usprawnia i ułatwia ona pracę obsłudze, ponieważ pozwala na uzyskanie w krótkim czasie dużych ilości rozdrobnionego lodu niezbędnego w przygotowywaniu różnego rodzaju drinków lub innych napojów.
Kruszarki do lodu mogą być ręczne lub automatyczne. Z oczywistych względów kruszarki ręczne są mniej wydajne i wymagają większych nakładów pracy niż kruszarki automatyczne, dlatego dobrze sprawdzą się jedynie w niedużych lokalach gastronomicznych. Natomiast w większych punktach, gdzie zapotrzebowanie na lód jest dość duże, lepsze będą kruszarki elektryczne, które działają automatycznie a ich obsługa nie sprawia problemów nawet niedoświadczonym osobom. Ich wydajność różni się w zależności od modelu, większość wyposażona jest w wyjmowany pojemnik, co w znaczny sposób ułatwia pracę. Dobra kruszarka do lodu powinna charakteryzować się solidnym wykonaniem i wytrzymałością. Przy jej wyborze należy pamiętać, że powinno się wybrać profesjonalną kruszarkę przeznaczoną do używania w gastronomii.
W lokalach gastronomicznych, w których serwowane są chłodzone napoje – kostkarka do lodu gastronomiczna jest niezbędnym urządzeniem chłodniczym. Profesjonalne kostkarki do lodu pozwalają na szybkie wyprodukowanie kostek lodu w takiej ilości, aby zaspokoić potrzeby Klientów każdej restauracji.
Kostkarki do lodu różnią się przede wszystkim wydajnością, którą dobiera się na podstawie rozmiaru lokalu gastronomicznego i jego zapotrzebowania na lód. Sprzęt ten ma także różne rozmiary i można wybierać spośród dużych gabarytowo i bardzo wydajnych kostkarek przemysłowych oraz mniejszych modeli kompaktowych sprawdzających się, gdy ilość wytwarzanych kostek nie musi być ogromna.
Profesjonalna kostkarka do lodu to urządzenie w pełni zautomatyzowane, dzięki czemu praca człowieka zostaje zredukowana do minimum. Kostkarka do lodu gastronomiczna pozwala na wyprodukowanie od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów lodowych kostek. Odbywa się to w dużo krótszym czasie niż przy użyciu zamrażalki. Poza tym przemysłowe kostkarki do lodu przeznaczone dla gastronomii, pozwalają również wytworzyć kostki o idealnym rozmiarze. Dużym atutem urządzenia, jakim jest kostkarka do lodu gastronomiczna jest materiał, z jakiego została wykonana, czyli stal nierdzewna, co czyni ją niezwykle trwałą, ale również łatwą w utrzymaniu w czystości.