Urządzenia chłodnicze

Aktywne fitry

Chłodnictwo

Do poprawnego funkcjonowania lokalu gastronomicznego niezbędne są urządzenia chłodnicze i mroźnicze . Pierwsze służą do bezpiecznego przechowywania w obniżonej temperaturze (od 0°C do 10/15°C) artykułów żywnościowych. Proces chłodzenia przedłuża użyteczność produktów o kilka dni (w przypadku tych łatwo i szybko psujących się) lub kilku tygodni (w przypadku tych wolniej psujących się). Drugie także mają na celu konserwowanie żywności (nawet na kilka miesięcy, w temperaturze od -8°C do -27°C), dzięki któremu produkty zachowują swoją świeżość, wartości odżywcze oraz smak i aromat.

 [long_desc]

Solidność i wytrzymałość – użyteczność na długie lata

Profesjonalne urządzenia chłodnicze i mroźnicze wykonane są najczęściej z wysokiej jakości stali nierdzewnej chroniącej przed korozją i gwarantującej wytrzymałość. Solidność wykonania poszczególnych elementów sprzętu chłodniczego i mroźniczego to bardzo istotna kwestia, ponieważ ma ona wpływ na jakość i ogólną wydajność mechanizmu, która jest niezbędna w przypadku miejsc zbiorowego żywienia.

Różnorodny wybór sprzętu chłodniczego i mroźniczego

Na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl można znaleźć szeroki wybór zarówno urządzeń chłodniczych, jak i mroźniczych, takich jak: szafy chłodnicze i szafy mroźnicze, zamrażarki skrzyniowe, szufladowe i szokowe, płyty chłodnicze, lady i stoły chłodnicze, witryny chłodnicze, konserwatory do lodów, kostkarki do lodów.

Zapewniamy, że nawet najbardziej wymagający klient znajdzie wśród nich wszystko, co spełniałoby jego indywidualne zapotrzebowania!

Produkt dodany do porównania