Miksery spiralne

Aktywne fitry

Miksery spiralne

W profesjonalnej gastronomii dużą popularność zdobywają miksery spiralne. Miksery spiralne należą do grupy mikserów kuchennych. Te urządzenia zostały stworzone specjalnie na potrzeby wyrabiania ciast ciężkich – np. na pizzę, pierogi czy chleb – w skali przemysłowej. Dlatego miksery spiralne są nieocenioną pomocą w zakładach gastronomicznych specjalizujących się w wyrobie mącznych potraw.

Na co zwracać uwagę przy wyborze miksera spiralnego?

Głównymi elementami, na które należy zwrócić uwagę podczas kupna miksera spiralnego są budowa, pojemność i moc urządzenia. Większość profesjonalnych modeli mikserów spiralnych zapewnia ruchomą głowicę i zdejmowany pojemnik oraz cichą pracę silnika. Należy sprawdzić, jaką ilość mąki można wsadzić do dzieży miksera spiralnego jednorazowo. Trzeba pamiętać również o tym, że miksery spiralne są urządzeniami ciężkimi (ponad 100 kg) i potrzebują więcej miejsca w kuchni.

Produkt dodany do porównania