raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Zmiękczacze i filtry

Sortuj według:

Sól

35.00

Zmiękczacze do wody

Coraz częściej używanym urządzeniem wpływającym dobrze na pracę zaplecza kuchennego jest zmiękczacz do wody, który, zmiękczając wodę, zapobiega osadzaniu się kamienia i wapnia w różnych sprzętach gastronomicznych (np. zmywarkach, kostkarkach i łuskarkach do lodu, piecach konwekcyjno-parowych, ekspresach do kawy czy czajnikach). Ten proces zapewnia przede wszystkim ich dłuższą żywotność, ale nie tylko. Filtr do wody usuwa z niej nieprzyjemny zapach i posmak, dzięki czemu podnosi się jakoś dań, które przygotowuje się przy jej użyciu. Miękka woda ma też rewelacyjny wpływ na estetykę akcesoriów kuchennych, talerzy i sztućców mytych w zmywarkach, ponieważ zmniejsza ilość zacieków. 

Jak działa filtr do wody?

Najczęściej filtrowanie wody w uzdatniaczach opiera się o reakcje wymiany (powodujących twardość wody) jonów wapnia i magnezu na jony sodu znajdujące się w złożu żywiczym. Co jakiś czas złoże żywicy traci swoją zdolność jonowymienną i wówczas należy wywołać proces jego regeneracji poprzez dodanie soli regeneracyjnej (niejodowanej). W rzeczywistości obsługa zmiękczaczy do wody ogranicza się do umieszczenia raz na jakiś czas specjalnej tabletki solnej w przeznaczony do tego element filtra. Dzięki temu wywołuje się automatyczny proces regeneracji i można cieszyć się wodą o mniejszej twardości.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni