raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Zamrażarki szokowe

Sortuj według:

Zamrażarki szokowe

Podstawą funkcjonowania każdego lokalu gastronomicznego jest gwarancja jakości serwowanych dań. Bez wątpienia w jej zapewnieniu pomóc może schładzarko zamrażarka szokowa, która nie tylko zadba o jakość i świeżość serwowanych artykułów żywieniowych, ale też o ich bezpieczeństwo.

Zalety szokówki gastronimicznej

Działanie szokówki gastronomicznej opiera się o metodę „szokową” zamrażania, dzięki której obniżenie temperatury produktu następuje w bardzo krótkim czasie. Taki proces zapewnia zachowanie smaku, koloru i aromatu potrawy, w minimalny sposób wpływa na utratę wagi dania, nie niszczy struktur wewnętrznych produktu, czyli zapobiega utracie wartości odżywczych oraz ogranicza rozwój bakterii i drobnoustrojów.

Szokówka sprawia, że praca staje się bardziej wydajna i opłacalna. Jej obsługa jest bardzo prosta. Wystarczy umieścić żywność w specjalnym pojemniku i wybrać temperaturę, do jakiej ma być schłodzona/ zamrożona. Należy pamiętać, że w czasie trwania procesu nie wolno otwierać chłodziarko zamrażarki szokowej i dokładać kolejnych porcji, ponieważ działa ona w systemie zamkniętym i jego naruszenie mogłoby spowodować rozwój bakterii.

Zamrażarki szokowe służą nie tylko do mrożenia produktów, ale także dają możliwość ich przechowywania w optymalnej temperaturze. W zależności od modelu i producenta różnią się: wymiarami, pojemnością, czasem schładzania i temperaturą możliwą do osiągnięcia.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni